Βρισκόμαστε σε ανάδρομο Ερμή: Τι πρέπει να κάνεις για να μη νιώσεις τις... επιπτώσεις

31.05.2021
Βρισκόμαστε σε ανάδρομο Ερμή: Τι πρέπει να κάνεις για να μη νιώσεις τις... επιπτώσεις
Ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους: Η πορεία ξεκίνησε στις 29 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 22 Ιουνίου. Ιδού μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να σταθείς με ψηλά το κεφάλι αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο ανάδρομος Ερμής έχει πολύ κακή φήμη στον κόσμο της αστρολογίας. Και πολλά από αυτά που ακούγονται είναι δικαιολογημένα! Εάν δεν είσαι εξοικειωμένη με αυτό το άγριο αυτό κοσμικό γεγονός, διάβασε παρακάτω τι συμβαίνει, ξεκινώντας από τα βασικά. Μερικές φορές ετησίως, λόγω της θέσης και της κίνησης της Γης και του Ερμή, ο Ερμής μοιάζει να πηγαίνει προς τα πίσω στην τροχιά του γύρω από τον ήλιο.

Αυτό το είδος της «προς τα πίσω» κίνησης έκανε τους αρχαίους αστρολόγους να φρικάρουν και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους για την ανθρώπινη συμπεριφορά, ανακάλυψαν έναν σύνδεσμο μεταξύ αυτού του φαινομένου και των μικρών μας ζωών.

Παρόλο που η σύγχρονη αστρονομία, μας έχει διδάξει ότι ο Ερμής δεν πηγαίνει πραγματικά προς τα πίσω (έτσι λέει η NASA!), οι αστρολόγοι γνωρίζουν ότι, ενεργειακά, η ανάδρομη πορεία του Ερμή μπορεί να επηρεάσει την επικοινωνία και τα ταξίδια για όλους.

Σκέψου τον Ερμή ως τον φύλακα όλων όσων έχουν σχέση με τον λόγο - ομιλία, γραφή, ακόμα και facebook (Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο 2021). Όταν συμβεί κάτι στραβό κατά τη διάρκεια μιας ανάδρομης περιόδου, μπορεί και να είναι ανεπανόρθωτο.

Τα κοινά ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία περιλαμβάνουν παρεξηγήσεις σχετικά με το διαδίκτυο και την αποστολή/λήψη μηνυμάτων σε λάθος κατεύθυνση.

Ο ανάδρομος Ερμής τείνει επίσης να βάζει τρικλοποδιά σε οποιαδήποτε ταξιδιωτικά σχέδια που μπορεί να έχεις. Εάν πρέπει πραγματικά να φύγεις από την πόλη κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας, μπορεί να είσαι εντάξει, αλλά αν σκέφτεσαι να κλείσεις αυθόρμητες διακοπές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καλύτερα να τις αναβάλλεις για μερικές εβδομάδες αργότερα. Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξεις με χαμένες αποσκευές, σκασμένα λάστιχα και ακόμη μεγαλύτερες ταλαιπωρίες που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την απόδραση σου σε καταστροφή.

Αυτή η πορεία του Ερμή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την εβδομάδα, έχοντας ξεκινήσει από τις 29 Μαΐου και καταλήγοντας στις 22 Ιουνίου. Υπάρχουν κάποιες επι πλέον άσχημες ειδήσεις για τους εξωστρεφείς και υπέρμετρα ειλικρινείς ανθρώπους: το ζώδιο των Δίδυμων και ότι αφορά η ενέργεια του.

Επειδή αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή συμβαίνει στον Δίδυμο, θα αντιμετωπίσουμε μια απόλυτη σύγχυση μερικών εβδομάδων όταν πρόκειται να μιλήσουμε, να εκφράσουμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε το θέμα μας. Και να έχεις κατά νου, ότι θα είναι δύσκολα.

Όπως και όλα τα άλλα άσχημα αστρο-γεγονότα, θα περάσεις καλύτερα αν δεχθείς τα πράγματα αντί να προσποιηθείς ότι η ανάδρομη πορεία δεν συμβαίνει. Αποδέξου ότι, από τις 29 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου, θα δυσκολευτείς να επικοινωνήσεις, είτε στέλνοντας email στο αφεντικό σου είτε φλερτάροντας με τον νέο σου γείτονα.

Αντί να σταματήσεις να επικοινωνείς και να γράφεις στο facebook, να είσαι προσεκτική τις επόμενες εβδομάδες. Σκέψου πριν μιλήσεις ή πληκτρολογήσεις. Αυτό είναι πραγματικά αυτό που θέλετε να πεις; Πώς μπορεί να το αντιληφθεί το άλλο άτομο; Θα μπορούσε κατά λάθος (ή σκόπιμα) να παρανοήσει αυτά που λες ή γράφεις;

Εάν είσαι υπομονετική, επιμελής και διατηρήσεις χαμηλό προφίλ, μπορείς να αποκαταστήσεις ορισμένες από τις επιπτώσεις του ανάδρομου Ερμή, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Και θυμίσου ότι είναι μόνο μερικές εβδομάδες! Θα περάσουν γρήγορα!