Είδαμε τους Δεινόσαυρους στο Τζουράσικ Παρκ του The Mall (****)

21.12.2011
Τους πιο δημοφιλείς δεινόσαυρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είδαμε «ζωντανούς» στην έκθεση ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ, που θα φιλοξενείται μέχρι τις 26 Απριλίου στον 4ο όροφο του The Mall Athens, στο Μαρούσι.

Τους πιο δημοφιλείς δεινόσαυρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είδαμε «ζωντανούς» στην έκθεση ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ, που θα φιλοξενείται μέχρι τις 26 Απριλίου στον 4ο όροφο του The Mall Athens, στο Μαρούσι.

Για όσους από εμάς οι Δεινόσαυροι δεν είναι απλά προϊστορικά ερπετά, αλλά θρυλικά πλάσματα - θαυμάσια και μοναδικά - που έχουν διαφεντεύσει τις φανταστικές μας χώρες στα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής μας... αυτή η έκθεση είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Τζουράσικ Παρκ. Όσο για τα παιδιά που λατρεύουν τους δεινόσαυρους, αυτά σίγουρα θα μείνουν με το στόμα ανοικτό, βλέποντάς τους να γνέφουν σε φυσικό μέγεθος.

Σε έναν χώρο 850τμ., είδαμε και ακούσαμε τους αξιοθαύμαστους αυτούς γίγαντες να κινούνται και να βρυχώνται ρεαλιστικά, με τη βοήθεια της πιο προηγμένης τεχνολογίας.

Στον κινηματογραφικά υποβλητικό χώρο της έκθεσης φιγουράρουν θεαματικά hi-tech animatronics, πιστές αναπαραστάσεις διαφορετικών ειδών δεινοσαύρων, με ρεαλιστική κίνηση και ήχο. Παιδιά και γονείς περπατούν ανάμεσα στον τρομερό σαρκοφάγο T. Rex, τον εκπληκτικό Baryonyx, τον γλυκούλη φυτοφάγο Iguanodon και τον επιθετικό Velociraptor.

Κάθε δεινόσαυρο τον συναντούμε στο φυσικό του χώρο, αφού ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς - ευρύτερα γνωστός από τη συνεργασία του με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» - έχει φροντίσει με μαεστρία τον σκηνικό διάκοσμο κάθε εκθέματος.

Μπορεί την παράσταση να κλέβουν τα ρομποτικά ομοιώματα των δεινοσαύρων, αλλά οι μικροί επισκέπτες-εξερευνητές μέσα από μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων μπορούν να μάθουν πολλά πολλά ... μυστικά για τους δεινόσαυρους: για τα δόντια τους, τα νύχια τους, το σκελετό τους, τις τεχνικές κυνηγιού και εξεύρεσης τροφής, ακόμα και για τα περιττώματα αυτών των γιγάντιων πλασμάτων, προκειμένου να ανακαλύψουν τι έτρωγαν.

Dino Tips:

- Περάστε χρόνο στην οθόνη διεπαφής της έκθεσης, όπου οι μικροί επισκέπτες μπορούν με τα χεράκια τους να μάθουν επιπλέον πληροφορίες για τους γίγαντες της προϊστορίας.

- Φωτογραφίες επιτρέπονται και επιτέλους τα παιδάκια μπορούν να αγγίζουν τα πάντα.

- «Εκμεταλλευτείτε» το προσωπικό της έκθεσης, είναι υπερ-πρόθυμο να απαντήσει σε όποιες ερωτήσεις των παιδιών.

- Γράψτε σε post-it μια φράση για την εμπειρία σας και κολλήστε την πάνω στον επιτοίχιο δεινόσαυρο της εξόδου.

- Την έκθεση διαδέχεται στο χώρο του The Mall ένα από τα πιο "ενημερωμένα" Dino-Shop. Η εντυπωσιακή ρέπλικα του Τυραννόσαυρου ΡΕΞ και τα παιχνίδια εκσκαφής δεινοσαύρων και ηφαιστείων γίνονται ανάρπαστα.

Επιμ. Χριστίνα Τσατσαράγκου


INFO

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ

4 Δεκεμβρίου 2011 - 26 Απριλίου 2012
THE MALL ATHENS - 4ος όροφος

Ωράριο λειτουργίας:
Δευ. - Παρ.: 9.00 - 21.00
Σάββατο: 10.00 - 22.00
Κυριακή: 10.00 - 20.00

Τιμές εισιτηρίου:
Δευ.-Παρ. 9.00 - 13.30: 5 ευρώ γενική είσοδος
Δευ.-Παρ.: 13.30 - 21.00: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
Σαββατοκύριακο & αργίες: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)

Σχολεία: 5 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 210 7280200

Πρόσβαση: http://www.themallathens.gr/index.php option=com_content&task=view&id=14&Itemid=41

Τηλ. επικοινωνίας για το κοινό: 2109472029