Tony Bennett: Duets II - Kυκλοφορεί στις 27 Φεβρουαρίου

20.01.2012
Lady Gaga, John Mayer, Michael Buble, k.d. lang, Aretha Franklin, Sheryl Crow, Willie Nelson, Queen Latifah, Norah Jones, Josh Groban, Natalie Cole, Andrea Bocelli, Faith Hill, Alejandro Sanz, Carrie Underwood και Amy Winehouse μαζί με τον Bennett στο studio

Lady Gaga, John Mayer, Michael Buble, k.d. lang, Aretha Franklin, Sheryl Crow, Willie Nelson, Queen Latifah, Norah Jones, Josh Groban, Natalie Cole, Andrea Bocelli, Faith Hill, Alejandro Sanz, Carrie Underwood και Amy Winehouse μαζί με τον Bennett στο studio

Ο Tony Bennett έμεινε στη μουσική ιστορία με το υποψήφιο για Grammy CD Duets II όταν έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του Billboard Album charts, κάνοντας τον Bennett τον γηραιότερο ερμηνευτή που φτάνει στο νούμερο ένα αυτής της κατηγορίας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος για τρία Grammys, συμπεριλαμβανομένων των Best Traditional Pop Vocal, Best Pop Duo/Group Performance και Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s). Το αναγνωρισμένο album ακολούθησε το βραβευμένο με Grammy cd του 85χρονου το 2006, Duets CD, που είχε κυκλοφορήσει τότε προς τιμή τον 80ων γενεθλίων του.

Tony Bennett: Duets II, μια παρουσίαση του THIRTEEN Great Performances, που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγουδιστή, ερμηνευμένες από τον Bennett και των μεγαλύτερων star αυτής της εποχής, όπως τους John Mayer, Michael Buble, k.d. lang, Sheryl Crow, Willie Nelson, Queen Latifah, Norah Jones, Josh Groban, Faith Hill, Alejandro Sanz, και Carrie Underwood, και άλλους.

Μαγνητοσκοπήθηκε για να αιχμαλωτίσει την μαγεία αυτών των ερμηνευτών που τραγουδούν μαζί με την αυθεντία του Great American Songbook και θα κυκλοφορήσει σε DVD στις 27 Φεβρουαρίου 2012.

Το Great Performances είναι μία παραγωγή του THIRTEEN για το WNET, μία από τις πιο επιτυχημένους και σεβαστούς φορείς των media της Αμερικής. Για σχεδόν 50 χρόνια, το For WNET κάνει την παραγωγή και προβάλλει εθνικά και τοπικά προγράμματα που αφορούν την τέχνη στη κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Η ηχογράφηση του album πήρε πάνω από έξι μήνες με το κάθε τραγούδι να έχει ηχογραφηθεί πρόσωπο-με-πρόσωπο με τους άλλους καλλιτέχνες σε studio σε όλο το κόσμο, από το LA στο Nashville και στο Λονδίνο. Ανάμεσα στα πολλά highlights είναι και το τελευταίο ηχογραφημένο τραγούδι της Amy Winehouse (‘Body and Soul’) και η παραγωγή του έγινε στα διάσημα Abbey Road Studios του Λονδίνου τον Μάρτιο. Άλλα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στη Νέα Υόρκη στα τέλη Ιουλίου: το Richard Rodgers-Lorenz Hart κλασικό κομμάτι, “The Lady Is A Tramp” με την Lady Gaga, και το τραγούδι των Alan και Marilyn Bergman, “How Do You Keep The Music Playing,” με την Aretha Franklin, και το “Stranger in Paradise” με τον Andrea Bocelli, ηχογραφημένο στο Ιταλικό σπίτι του τραγουδιστή (δείτε ολόκληρη τη λίστα των τραγουδιών παρακάτω).

Το CD έλαβε πολύ καλές κριτικές από όλες τις πλευρές. Το Wall Street Journal σημείωσε πως ο τραγουδιστής “…συνεχώς επιβεβαιώνει τη θέση του ως ο καλύτερος εν ζωή πατριάρχης της ποπ μουσικής” και η Associated Press παρατήρησε, “Ο Tony Bennett είναι διαχρονικός όπως και τα τραγούδια που ερμηνεύει στο ‘Duets II.’”

Μπαίνοντας στην έβδομη δεκαετία του ως ένας καλλιτέχνης με πάνω από 100 albums και 15 Grammy Awards συμπεριλαμβανομένου του Grammy Lifetime Achievement Award, ο Bennett έχει κερδίσει το θρυλικό του status πολλές φορές. Παραμένει ο καλλιτέχνης με τη πιο μεγάλη χρονική συνεργασία με την Columbia. Το 2007 το prime-time special, “Tony Bennett: An American Classic,” κέρδισε εφτά Emmy Awards και είχε σκηνοθετηθεί από τον βραβευμένο με Academy Award Rob Marshall.

Έχει ερμηνεύσει μπροστά σε 10 Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, από τους Προέδρους Eisenhower, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan, Bush Sr, Clinton, Bush Jr. και Obama. Έχει επίσης δουλέψει και παρελάσει μαζί με τον Martin Luther King το 1965 στην πορεία για τα πολιτικά δικαιώματα και τιμήθηκε με το Salute to Greatness Βραβείο του Martin Luther King.

Εκτός από το ερμηνευτικό του ταλέντο, είναι ένας εικονικός καλλιτέχνης επίσης, με τρία από τα αυθεντικά του έργα να είναι στη μόνιμη έκθεση ζωγραφικής του Smithsonian, συμπεριλαμβανομένων των πορτρέτων του για την Ella Fitzgerald και τον Duke Ellington. Οι ανθρωπιστικές του προσπάθειες έχουν αναγνωριστεί και τα Ηνωμένα Έθνη τον έχουν τιμήσει με το Ανθρωπιστικό Βραβείο το 2007.

Έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία – την αυτοβιογραφία του, “The Good Life,” και δύο βιβλία για τις ζωγραφιές του, “Tony Bennett: What My Heart Has Seen,” και “Tony Bennett In the Studio: A Life of Art and Music.” Ο Bennett ίδρυσε, σε συνεργασία με το Department of Education της Νέας Υόρκης, το Frank Sinatra School of the Arts – ένα δημόσιο λύκειο για τέχνες στον τόπο καταγωγής του, στο Queens της Αστόρια. Με τη γυναίκα του, Susan, ίδρυσε το Exploring the Arts, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό ο οποίος στηρίζει τις τέχνες σαν μόρφωση στα δημόσια λύκεια της Νέας Υόρκης. Το Exploring the Arts στηρίζει 14 δημόσια λύκεια σε όλη τη Νέα Υόρκη.

Το φθινόπωρο του 2007, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη καριέρα του Tony, σε παραγωγή του Clint Eastwood, το “Tony Bennett: The Music Never Ends”, προβλήθηκε στο American Masters στο THIRTEEN του PBS.

Ολόκληρη η λίστα των τραγουδιών της εκπομπής:

“The Lady is a Tramp” (Lady Gaga)

“One for My Baby (And One More for the Road) (John Mayer)

“Body and Soul” (Amy Whitehouse)

“Don’t Get Around Much Anymore” (Michael Bublé)

“Blue Velvet” (k.d. lang)

“How Do You Keep the Music Playing” (Aretha Franklin)

“The Girl I Love” (Sheryl Crow)

“On the Sunny Side of the Street” (Willie Nelson)

“Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me) (Queen Latifah)

“Speak Low” (Norah Jones)

“This Is All I Ask” (Josh Groban)

“Watch What Happens” (Natalie Cole)

“Stranger in Paradise ” (Andrea Bocelli)

“The Way You Look Tonight” (Faith Hill)

“Yesterday I Heard the Rain” (Alejandro Sanz)

“It Had to Be You” (Carrie Underwood)