"Έφυγε" η Έτα Τζέιμς

23.01.2012
Την Έτα Τζέιμς (Etta James), δε μπορείς να την κατατάξεις σε μία κατηγορία. Η τρομερή κι αξεπέραστη φωνή της ακούστηκε στα μεγαλύτερα soul, jazz, blues τραγούδια και έγινε από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες που πέρασαν ποτέ από τη μουσική. Η Τζέιμς νοσηλευόταν αρκετό καιρό στο νοσοκομείο , έγινε καλύτερα αλλά τελικά δεν κατάφερε να νικήσει την λευχαιμία κι έφυγε στα 73 χρόνια με τον σύζυγος και τα παιδιά να βρίσκοταν συνέχεια δίπλα της.

Την Έτα Τζέιμς (Etta James), δε μπορείς να την κατατάξεις σε μία κατηγορία. Η τρομερή κι αξεπέραστη φωνή της ακούστηκε στα μεγαλύτερα soul, jazz, blues τραγούδια και έγινε από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες που πέρασαν ποτέ από τη μουσική. Η Τζέιμς νοσηλευόταν αρκετό καιρό στο νοσοκομείο , έγινε καλύτερα αλλά τελικά δεν κατάφερε να νικήσει την λευχαιμία κι έφυγε στα 73 χρόνια με τον σύζυγο και τα παιδιά να βρίσκοται συνέχεια δίπλα της.

"Η μουσική της διαπερνούσε όλες τις κατηγορίες. Εργάστηκα με την Etta επί 30 χρόνια, ήταν φίλη μου και θα μου λείψει. Πρόκειται για μια φοβερή απώλεια για την οικογένειά της, τους φίλους και τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο" ανέφερε ο εκπρόσωπο της Lupe De Leon και πολλοί θαυμαστές αλλά και διάσημοι μουσικοί εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο της.Ανάμεσα στα πολλά βραβεία που έχει κερδίσει, είχε τιμηθεί με τέσσερα Grammy και 17 Blues Music awards, έχει μία θέση στο Rock n Roll αλλά και Rockabily hall of fame.

Μπορεί παλαιότερα να είχε σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά και ειδικά την ηρωίνη όπως έχει γράψει και στην αυτοβιογραφία της Rage to survive αλλά υπηρέτησε τη μουσική όσο λίγες και 28 Άλμπουμ, 2 live δίσκοι, 58 singles και 6 συλλογές έχουν την υπογραφή της. Τραγούδια όπως το At Last, I’d rather go blind , Something’s got a hold of me, Tell mama θα παίζουν για πάντα χωρίς να ξεθωριάσουν ποτέ. RIP.