Brit 2012: Οι νικητές & το... δάχτυλο της Αντέλ!

22.02.2012
Μέσα σε εννιά μέρες η 23χρονη τραγουδίστρια έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις με ακόμη έναν θρίαμβο αλλά και μια μάλλον άκομψη χειρονομία.

London calling. Με διαφορά λίγων ημερών η Αντέλ (Adele) έγινε και πάλι η πρωταγωνίστρια μουσικών βραβείων, αυτή τη φορά των Brit awards pου τελείωσαν πριν λίγες ώρες στην 02 Arena της πρωτεύουσας της λίρας χωρίς καμία φοβερή έκπληξη.

Μετά τον εξάστερο θρίαμβο των Grammy, η Αντέλ εμφανίστηκε και πάλι live ερμηνεύοντας το "Rolling in the deep", παρέλαβε με μεγάλη συγκίνηση, δύο Brit (British Female artist, British album) και προκλήθηκε μεγάλος εκνευρισμός εντός κι εκτός twitter, facebook και σταδίου όταν έκοψαν τον ευχαριστήριο λόγο της πριν το τέλος για να δέιξουν την εμφάνιση των Βlur. Εκείνη αντέδρασε δείχνοντας το δεύτερο κ****δάχτυλο στην τηλεόραση (μετά τη ΜΙΑ στο Super Bowl) ως απάντηση και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τους φαν της. Φυσικά την παραδεχτήκαμε για τον τσαμπουκά της.

Οι τελευταίοι αφού δέχτηκαν το τιμητικό βραβείο για την προσφορά τους στη μουσική (Outstanding Contribution to Music Award), έκαναν τη μεγαλύτερη live εμφάνιση στην ιστορία της διοργάνωσης μένοντας στη σκηνή για 11 λεπτά. Η συμμορία του Ντέιμον άλμπαρν (Demon Albarn) έφεραν εκεί πάνω όλη τη 90's νοσταλγία της ροκ και θύμησαν τις εποχές που τους ακούγαμε τέρμα.

Τα πιο χαρακτηριστικά χείλια της Αγγλίας αυτή τη στιγμή, εκείνα της Λάνα Ντελ Ρέι (Lana Del Rey) ανέβηκαν για να βραβευτούν για πρώτη φορά με Βrit και συγκεκριμένα με το International Breakthrough act αward ενώ οι Coldplay έζησαν τη μέρα της Μαρμότας κερδίζοντας για τρίτη φορά αυτό για την καλύτερο αγγλικό συγκρότημα.

Η φίλη τους Ριάνα (Rihanna) τραγούδησε live το "We Fοund love" μ' έναν στρατό από 50 χορευτές εντυπωσιάζοντας τους πάντες, κέρδισε το βραβείο International Female artist κι ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την τόσο μεγάλη στήριξη τους την ώρα που οι Foo Fighters απουσίαζαν όταν ακούστηκε τ' όνομα τους στο φάκελο με τον νικητή καλύτερης διεθνούς μπάντας. Η Lady Gaga γι'άλλη μια φορά δεν ήταν πουθενά και στις μεγάλες αδικίες της βραδιάς είναι σίγουρα τ όνομα της Τζέσι Τζέι (Jessie J) στους χαμένους.

Βγάλε σημειώσεις για τους νικητές:

British Female Solo Artist
Adele

British Breakthrough Act
Ed Sheeran

British Group
Coldplay

British Single

One Direction - "What Makes You Beautiful"

Mastercard British Album of the Year
Adele - "21"

International Male Solo Artist
Bruno Mars

International Female Solo Artist

Rihanna

International Group
Foo Fighters

International Breakthrough Act
Lana Del Rey

Outstanding Contribution to Music Award
Blur

Critics' Choice
Emeli Sande

British Producer
Ethan Johns

Κ.Π