Brit 2012: Οι καλύτερες live στιγμές!

22.02.2012
Από την επεισοδδιακή εμφάνιση των Blur μέχρι τη χειρονομία της Αντέλ και το πάρτυ της Ριάνα, δες τα καλύτερα στιγμιότυπα της βραδιάς των βραβείων Brit.

Τα χθεσινά Brit awards δεν θα τα θυμάσαι τόσο για την εμφάνιση των Blur μετά από 17 χρόνια όσο για την χειρονομία της δικαιολογημένα θυμωμένης Αντέλ (Adele) τη στγιμή που είχε ανέβει να παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ και τη διέκοψαν ξαφνικά για να παίξουν η μπάντα του Ντέιμον Άλμπαρν (Damon Albarn).

Πριν υψώσει το μεσαίο της δάχτυλο είπε «Εντάξει, συγνώμη και θα σας δω του χρόνου» και όπως διευκρίνισε μετά από λίγο πίσω από τη σκηνή δεν αναφερόταν στος φαν της αλλά στους κουστουμάτους κυρίους της διοργάνωσης και της τηλεοπτικής κάλυψης. Mε δύο Brit στα χέρια τόνισε πως δεν ήθελε να προβάλει κανέναν με τη χειρονομία αλλά εκείνη ένιωσε προσβεβλημένη εκείνη τη στιγμή, κάτι που συμφωνούν όλοι.

Λίγο πριν συμβεί αυτό ανέβηκε με τη μπάντα της και τέσσερις τραγουδίστριες για φωνητικά και είπε το Rolling in the Deep σ ένα παρόμοιο κόσνεπτ με τα Grammy και με το class που τη διακρίνει να σε κάνει να μην θες να κοιτάξεις αλλού εκτός της σκηνής.

Αυτό που σίγουρα σου κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμα όποτε παίρνει το μικρόφωνο έχει άγχος ("Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Τίποτε δεν μπορεί να με κάνει πιο περήφανη από το να επιστρέφω στην Αγγλία με έξι Grammys και μετά να κερδίζω το βραβείο καλύτερου album στα Brits!" είπε την πρώτη φορά) αλλά και τρομερό χιούμορ όπως όταν πήρε το βραβείο της καλύτερης τραγουδίστριας από την εντυπωσιακή Κάιλι Μινόγκ (Kylie Minogue) .

Οι δύο μεγάλες μορφές που έφυγαν από τη ζωή νικημένες από τις καταχρήσεις τους, η Γουτίνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) και ηΈιμι Γουάινχάουζ(Amy Winehouse) τιμήθηκαν με δύο tributes στις οθόνες του 02 Arena όπου προβλήθηκαν οι καλύτερες στιγμές τους, αποσπάσματα από τραγούδια και δηλώσεις τους.

Η Ριάνα (Rihanna) με φαρδιά λευκή μπλούζα, το γύρισε στο oldschool με κίτρινα μποτάκια(ναι εκείνα που ορούσες στο γυμνάσιο), βγήκε από γυάλινα δωμάτια φούσκωσε τα μαλλιά, ,πήρε τους χορευτές της και κατέλαβε κυριολεκτικά τη σκηνή από άκρη σε άκρη. Δε θέλει και μεγάλη προσπάθεια να μαντέψεις τι τραγούδησε – πάλι "We Found Love", το τραγούδι που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τις παρτιάρικες κονσόλες και δε θέλει και τρομερές χορογραφίες.

Girls and Boys, Parklife, Tender, This is Low... Οι Blur είναι στη σκηνή και μέσα σε 11 λεπτά μάζεψαν μερικά από τα τραγούδια-στίγματα των 90’s, έβγαλαν όλη την ενέργεια που κρατούσαν τόσο καιρό κι επιβεβαιώσαν την μεγάλη επιστροφή τους.

Κατευθείαν από τα δάση και το νεραιδοσύμπαν, η Φλόρενς Γουέλς (Florence Welch) με τους Machine είπαν ζωντανά το No light, no light μεταφέροντας όλη αυτή τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα του Ceremonials και διαφέροντας από όλους τους υπόλοιπους. Το όλο vintage κλίμα συνέχισε ο Μπρούνο Μαρς (Bruno Mars), με το τρόπαιο του Best International male τραγουδώντας το Just the way you are και οι Coldplay, η αγαπημένη μπάντα της Αγγίας κάτω από μία τεράστια δισκομπάλα,, black lights και όλη τη σκηνή γεμάτη χρώματα.

Κ.Π