Πέθανε ξαφνικά και ο Λούτσιο Ντάλα!

01.03.2012
"Έφυγε" σήμερα το πρωί ο μεγάλος Ιταλός μουσικός Λούτσιο Ντάλα.

Δυστυχώς σήμερα τα νέα δεν είναι ευχάριστα για κάποεις από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της μουσική. Εκτός από τον Ντέιβι Τζόουνς των The Monkees , η καρδιά πρόδωσε και τον Λούτσιο Ντάλα (Lucio Dalla) ο οποίος έπαθε ξαφνικά έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Ελβετία λόγω των συναυλιών του στο Λουγκάνο, τη Γενεύη και τη Βασιλεία.

Ο 68χρονος τραγουδιστής και στιχουργός με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά ο οποίος είχε εμφανιστεί και στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο πριν κάποιες μέρες, ήταν από τους μεγαλύτερους Ιταλούς καλλιτέχνες με τεράστια επιτυχία παγκοσμίως κι έχει στο ενεργητικό του κλασσικά κομμάτια που έχουν μείνει στην ιστορία όπως το διαχρονικό Carouso που έχει διασκευαστεί από πάρα πολλούς μουσικού , τα Piazza grande, E’ Morto, Attendi a lupo και άλλα.

Ξεκίνησε να παίζει μουσική σε μία jazz μπάντα στη Ρώμη και αργότερα έκανε σόλο καρίερα τραγουδώντας soul τραγούδια και άρχισε να γίνεται γνωστός μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του "Terra di Gaibola" στο οποίο υπάρχουν αρκετά κλασσικά κομμάτια του.

Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τους καλύτερους τενόρους της Ιταλίας Λουτσιάνο Παβαρότι (Luciano Pavarotti) και Αντρέα Μποτσέλι (Andrea Bocceli) , τον ποιητή Ρομπέρτο Ροβάσι (Roberto Rovasi) οι δίσκοι του πούλησαν εκατομύρια αντίτυπα και η περιοδεία του Banana Republic με την μπάντα του και τραγουδιστή τον Ρον τον καταξίωσε ως έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας του.

Ο Ντάλα κάποια στιγμή είχε πει στο RAI πως "ο θάνατος είναι μόνο το τέλος της πρώτης πράξης"... RIP