Lady Gaga, η φιλάνθρωπος: έβαλε πλώρη το Χάρβαρντ

01.03.2012
Μετά την επίσημη καθιέρωση της ως "βασίλισσας" του Twitter με τα 19 εκατομμύρια οπαδούς της, η εκκεντρική τραγουδίστρια βάζει στόχο την κατάκτηση των πνευματικών ιδρυμάτων της Αμερικής με τον δικό της, πάντα ιδιαίτερο τρόπο, εννοείται.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, την περασμένη Τετάρτη, η Lady Gaga (Lady Gaga) εμφανίστηκε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ μαζί με κάποιους ισχυρούς φίλους της προκειμένου να λανσάρει ένα νέο ίδρυμα με σκοπό την ηθική ενδυνάμωση των νέων.
Το ίδρυμα που ονομάζεται "Born This Way" ("Γεννημένοι Έτσι", σε ελεύθερη μετάφραση) εγκαινιάστηκε σε συνεργασία με την Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), τον πνευματικό ηγέτη Ντίπακ Τσόπρα (Deepak Chopra) και την αμερικανίδα υπουργό Υγείας, Κάθλιν Σεμπίλιους (Kathleen Sebelius), ενώ θα τελεί υπό την καθοδήγηση της μητέρας της Gaga και την έμπνευση της ίδιας.
Στην ομιλία της προς ένα κοινό 1.100 σπουδαστών από διάφορες πολιτείες και σχολές και άλλους καλεσμένους στο πανεπιστήμιο η ποπ σταρ προέτρεψε τους νέους να "αντισταθούν στη κακία και την σκληρότητα".
"Πιστεύω ότι αν έχετε επαναστατικό δυναμικό, θα πρέπει να κάνετε τον κόσμο καλύτερο και να τον αξιοποιήσετε", είπε προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να υποχρεώνει τους ανθρώπους να φέρονται καλά ο ένας στον άλλον: "Εύχομαι να υπήρχε γιατί τότε, ξέρετε, θα ήμουν αλυσοδεμένη γυμνή σε κάποια κάγκελα προσπαθώντας να τον κάνω να περάσει".
Αργότερα την ίδια μέρα, εκπρόσωπος της Gaga είπε ότι η καλλιτέχνις συνέβαλε προσωπικά στο "Born This Way" 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Το ίδρυμα πήρε το όνομα του από το ομώνυμο άλμπουμ και χιτ του 2011 της ίδιας, το οποίο προάγει τη διαφορετικότητα και έχει αναχθεί σε ύμνο για το γκέι κίνημα.
Η Γουίνφρεϊ είπε ότι υποστηρίζει τον σκοπό του ιδρύματος γιατί συμπλέει με πολλές από τις βασικές πεποιθήσεις της, όπως η καλοσύνη, η συμπόνοια, η ηθική ενδυνάμωση και η ανεκτικότητα. Η διάσημη παρουσιάστρια πήρε συνέντευξη από την τραγουδίστρια επί σκηνής.
Η Gaga, αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα κοινωνικής τρομοκρατίας ως έφηβη και είπε ότι η ιδέα για το ίδρυμα προέκυψε ως αποτέλεσμα του δημόσιου διαλόγου μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ της, "Born This Way". Πιο συγκεκριμένα είπε, ότι εκείνη την περίοδο, είχε δεχτεί έναν κατακλυσμό από γράμματα και emails από ανθρώπους που της έλεγαν ότι θέλουν "περισσότερη ανοχή στον κόσμο".
Στη συνέχεια της συνέντευξης, είπε ότι έμπνευση της για το ίδρυμα ήταν η μητέρα της, Σίνθια Τζερμανότα (Cynthia Germanotta), η οποία θα διατελέσει και πρόεδρος του:
"Εκείνη είναι ο μόνος λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πάντοτε πίστευε σε εμένα. Υπήρξε πάντα το στήριγμα μου και με κάνει να θέλω να ενσταλάξω την ίδια αίσθηση οικειότητας και υποστήριξης στους ανθρώπους".
Η 25χρονη περφόρμερ δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος. Το μόνο που είπε σχετικά είναι ότι η διοίκηση συνεργάζεται με ένα πρακτορείο για να δημιουργήσει ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θα υιοθετήσει τους σκοπούς του "Born This Way".
Η Lady Gaga είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στη χώρα θα την ακολουθεί ένα λεωφορείο που θα ονομάζεται "Born Brave Bus" (σ.σ. "Γεννημένοι Γενναίοι") και που "θα είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξάρτητα από πού προέρχονται, για να μιλάνε για την αγάπη, την αποδοχή, την καλοσύνη" και τους άλλους σκοπούς του ιδρύματος.
"Θέλω αυτός να γίνει ένας οργανισμός όπου όλοι θα νιώθουν μέρος του", είπε. Διάσημη για τις απίθανες ενδυματολογικές επιλογές της, αυτή τη φορά η Gaga φορούσε ένα κομψό, μαύρο φόρεμα με ανοιχτή πλάτη, σε συνδυασμό με παπούτσια πλατφόρμες και ένα ψηλό μαύρο καπέλο.
Η ίδια τόνισε επανειλημμένως στο κοινό ότι δεν γνωρίζει πώς μπορούμε να σταματήσουμε την κοινωνική τρομοκρατία και να αποτρέψουμε τη βία, αλλά προέτρεψε τους φοιτητές όταν επιστρέψουν στη βάση τους να κάνουν "απλές πράξεις καλοσύνης", ώστε να βοηθήσουν τη διάδοση της αποδοχής, της ανοχής και της ατομικότητας.