Ακου το soundtrack της νέας ταινίας του Ταραντίνο!

29.11.2012
To "Django Unchained" έρχεται στις 17 Ιανουαρίου και ο Ταραντίνο βγάζει στη φόρα τα κομμάτια που θ' ακούγονται στην ταινία.

O Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) αγαπάει τη μουσική και δεν το κρύβει. Η ανακοίνωση του track list για το soundtrack κάθε του ταινίας είναι είδηση. Κι επιπλέον δε φοβάται να αφήσει τις επιρροές του να γίνουν εμφανείς. Το αντίθετο μάλιστα.

Τις αναδεικνύει αποτίοντας φόρο τιμής σε ό,τι τον έχει κάνει αυτό που είναι σήμερα. Με μουσική από το «Two Mules For Sister Sarah», το «My Name Is King» του Κλάους Κίνσκι, τον αυθεντικό «Django» του Σέρτζιο Κορμπούτσι, το «Under Fire» με Τζιν Χάκμαν, Νικ Νόλτε, αλλά ακόμα και μια διαφορετική εκδοχή τραγουδιού που έχει ξαναχρησιμοποιήσει στο «Kill Bill Vol. 1», οι καλτ μουσικές του επιλογές δεν ξαφνιάζουν, χωρίς να λείπουν και τα νέα κομμάτια: Ο Μορικόνε συναντά τον Ρικ Ρος και Τζον Λέτζεντ, ενώ και το remix από το «Τhe Payback» του Τζέιμς Μπράουν με τη συμμετοχή του 2Pac βρίσκει θέση στο τραντινικό έπος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μου έδωσαν τραγούδια ειδικά για την ταινία μου. Αυτή η μουσική προέκυψε από τη δική τους έμπνευση και η συνεισφορά τους στην ψυχή της ταινίας είναι ανεκτίμητη. Εκτός από τα νέα κομμάτια χρησιμοποιώ και πολλές παλιές ηχογραφήσεις από την προσωπική μου συλλογή βινυλίων και αντί να ζητήσω από τις δισκογραφικές εταιρείες να μου δώσουν νέες ψηφιακές ηχογραφήσεις για τραγούδια του ’60 και του ‘70, επέλεξα να βάλω αυτούς τους ίδιους δίσκους που άκουγα για χρόνια, με όλες τις φθορές τους και τα ελαττώματα που βγαίνουν στον ήχο. Κράτησα ακόμα και τον ήχο της βελόνας επάνω στο δίσκο. Ήταν κάτι πολύ προσωπικό και ήθελα ο κόσμος που θα ακούσει τη μουσική να έχει ακριβώς την ίδια εμπειρία μ’ εμένα».

Δείτε όλο το tracklist για το soundtrack που κυκλοφορεί στις 18 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από την αμερικανική πρεμιέρα του «Django», καθώς και μερικά χαρακτηριστικά ακουστικά δείγματα:

1. WINGED
2. DJANGO (MAIN THEME) – LUIS BACALOV, ROCKY ROBERTS
3. THE BRAYING MULE – ENNIO MORRICONE
4. IN THAT CASE, DJANGO, AFTER YOU…
5. LO CHIAMAVANO KING (HIS NAME IS KING) – LUIS BACALOV, EDDA DELL’ORSO
6. FREEDOM – ANTHONY HAMILTON & ELAYNA BOYNTON
7. FIVE-THOUSAND-DOLLAR NIGGA’S AND GUMMY MOUTH BITCHES
8. LA CORSA (2ND VERSION) – LUIS BACALOV
9. SNEAKY SCHULTZ AND THE DEMISE OF SHARP
10. I GOT A NAME – JIM CROCE
11. I GIORNI DELL’IRA – RIZ ORTOLANI
12. 100 BLACK COFFINS – RICK ROSS
13. NICARAGUA – JERRY GOLDSMITH FEATURING PAT METHENY
14. HILDI’S HOT BOX
15. SISTER SARA’S THEME – ENNIO MORRICONE
16. ANCORA QUI – ENNIO MORRICONE AND ELISA
17. UNCHAINED (THE PAYBACK/UNTOUCHABLE) – JAMES BROWN AND 2PAC
18. WHO DID THAT TO YOU? – JOHN LEGEND
19. TOO OLD TO DIE YOUNG – BROTHER DEGE
20. STEPHEN THE POKER PLAYER
21. UN MONUMENTO – ENNIO MORRICONE
22. SIX SHOTS TWO GUNS
23. TRINITY (TITOLI) – ANNIBALE E I CANTORI MODERNI

A.N