Με το μέτρο του...Σαίξπηρ στο Beton7

07.02.2013
Από τις 6 έως τις 28 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Beton 7 παρουσιάζεται η παράσταση «Με το ίδιο Μέτρο»*, ένα από τα πιο αντισυμβατικά έργα του Σαίξπηρ. Ισορροπεί μεταξύ της κωμωδίας και της τραγωδίας, οριοθετώντας έτσι την «ενδιάμεση» κατάσταση μιας ηθικής κρίσης.

Από τις 6 έως τις 28 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Beton 7 παρουσιάζεται η παράσταση «Με το ίδιο Μέτρο»*, ένα από τα πιο αντισυμβατικά έργα του Σαίξπηρ. Ισορροπεί μεταξύ της κωμωδίας και της τραγωδίας, οριοθετώντας έτσι την «ενδιάμεση» κατάσταση μιας ηθικής κρίσης.

Η λαγνεία, ο πόθος και οι ηδονικές απολαύσεις έχουν απλωθεί σα μολυσματική ασθένεια στη Βιέννη του εκκεντρικού Δούκα, όταν εκείνος αποφασίζει να φύγει. Στη θέση του βάζει τον συντηρητικό, μέχρι υστερίας υποταγμένο στις επιταγές του Νόμου, Λόρδο Άγγελο, μήπως καταφέρει εκείνος να πατάξει τη διαφθορά και τα έκλυτα ήθη. Η ανατροπή ξεκινάει όταν η Ισαβέλλα, μια γυναίκα αφοσιωμένη στη Χριστιανική πίστη, χτυπάει την πόρτα του Άγγελου ζητώντας έλεος για τη ζωή του αδερφού της.

Έξι ηθοποιοί σε διπλούς ρόλους ξετυλίγουν την dramedy του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού. Δολοπλοκίες, μεταμφιέσεις, σεξ, σκάνδαλα, ηδονή και μεταμέλεια, στη ρίζα μιας υπέρβασης που θνητός κανείς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. Ο Σαίξπηρ βάζει τους ήρωες του έργου απέναντι σε διλήμματα που τους προκαλούν και τους αποκαλύπτουν. H παράσταση διατηρεί το στοιχείο του χιούμορ, καθώς προσεγγίζει τους χαρακτήρες με κατανόηση την ώρα που γλιτστρούν από τα ηθικά σκαλοπάτια ενώ προσπαθούν να τ'ανέβουν.

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=WW9U581lj0E

Συντελεστές Μετάφραση:Ερρίκου Μπελιέ
Σκηνοθεσία: Αρασέλης Λαιμού
Ερμηνευτες: Αλέξια Σαραντοπούλου, Μαριάνα Καψιμάλη, Pierre Magendie, Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Νεφέλη Ανανιάδη, Χρήστος Μασσαλάς
Φωτισμός:Αργύρης Θέος
Κουστούμια: Χρήστος Μασσαλάς
Σκηνικά: Γιάννης Μουράβας
Μακιγιαζ: Σταυρούλα Καλαμαρά Σχεδιασμός ήχου: Γρηγόρης Ρέντης
graffics/poster: bend
trailer: Αρασέλη Λαιμού, Χρήστος Μασσαλάς
INFO
Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός, τηλ. 210-7512625
‘Με το ίδιο μέτρο’ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού από 6-28 Φεβρουαρίου.
Πρεμιέρα: 6 Φεβρουαρίου
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη : 6,7,13,14,20,21,27,28 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: Τετάρτη 22:00 & Πέμπτη 20:00
Τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδος):10 €
Πληροφορίες και τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων:210 7512625




BETON7
Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα 11855
(στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
τηλ. 0030 210 7512625
www.beton7.com – [email protected]

* Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του δεύτερου θεατρικού φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές Συνθέσεις” που διοργανώνει τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 με βάση τα έργα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7.