Ρόκυ, η μπαλαρίνα με τις πουέντ!

01.05.2013
O μάτσο «Ρόκι», η αιωνία αγάπη (νερντ) Αντριαν και όλοι οι υπόλοιποι αξιολάτρευτοι χαρακτήρες θα πάρουν γάντια σορτσάκια, αμάνικα φανελάκια και θα το ρίξουν στο χορό και στο τραγούδι!

Σχεδόν 4 δεκαετίες πριν, στο μακρινό 1976 κάτι μαγικό αναμφίβολα συνέβη με τη θρυλική – πλέον- ταινία «Ρόκυ»... Ο Σιλβέστερ Σταλόνε έγραψε και πρωταγωνίστησε στην εν λόγω ταινία, καταφέρνοντας με ένα μικρό μπάτζετ να φέρει κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων, αλλά και να προταθεί για μια καραβιά Οσκαρ, κερδίζοντας 3 με πρώτο και καλύτερο αυτό της καλύτερης ταινίας! Ο ίδιος δε, προτάθηκε για 2 Οσκαρ (Α ανδρικού και πρωτοτύπου σεναρίου)!.
Τι μαγικό έκανε άραγε για να προσπεράσει στην κούρσα για το χρυσό αγαλματάκι ταινίες όπως ο «Ταξιτζής», «Το δίκτυο», «Όλοι οι ανθρωποι του προέδρου», κάνεις ποτέ δε θα μάθει…
Είναι άλλωστε και αυτό μέρος της γοητείας του φιλμ, που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία (χωρίς πρόθεση του δημιουργού υποθέτουμε) . Αλλά το έχουμε πει, η ζωή έχει ένα δικό της ιδιότυπο χιούμορ, καταφέρνει πάντα να ανατρέπει όσα έχουμε σαν δεδομένα.
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί: Λίγο πολύ όλοι θυμόμαστε τη φωνή του Σλάι και κάποιες ατάκες από την ερμηνεία. Δίχως άλλο ο τύπος βρίσκεται στο τοπ λιστ των πιο κακόφωνων ηθοποιών ever. Έννοιες όπως αξιοπρεπής άρθρωση, είναι όνειρο θερινής νυκτος! Όσο δε για την κίνηση δε το συζητάμε καν... έχει τη χάρη του μποξερ!
Μέσα σε αυτό το χαριτωμένο σκηνικό βγαίνει η είδηση ότι ο Σταλονε σε συνεργασία με άλλους παραγωγούς ετοιμάζεται πυρετωδώς να ανεβάσει το «Ρόκυ» στο Μπροντγουει, σαν μιούζικαλ παρακαλώ!! O μάτσο «Ρόκυ», η αιωνία αγάπη (νερντ) Αντριαν και όλοι οι υπόλοιποι αξιολάτρευτοι χαρακτήρες θα πάρουν γάντια, σορτσάκια, αμάνικα φανελάκια και θα το ρίξουν στο χορό και στο τραγούδι.
Σύμφωνα δε με έναν εκ των συντελεστών της παραγωγής, παρά τις αρχικές ανησυχίες για το αν μπορούν να βγάλουν μιούζικαλ από μια ταινία με θέμα το μποξ, το αποτέλεσμα τούς έχει κάνει πραγματικά υπερήφανους.
Μάλιστα... εμείς τι να πούμε ..πέρα από «καλή επιτυχία Ρόκι και… προσοχή στα χορευτικά»...Για όσους αναρωτιούνται, όχι δε θα είναι ο Σλάι πρωταγωνιστής στο μιούζικαλ (αλίμονο, τον φαντάζεστε να τραγουδάει ή να χορεύει ανάλαφρα με το θρυλικό φανελάκι φορώντας πουεντ;)
Γ.Οικονόμου