Η τελευταία φωτογραφία του Λου Ριντ

30.10.2013
O γνωστός αντισυμβατικός φωτογράφος Ζαν Μπατίστ Μοντινό τράβηξε τις τελευταίες φωτογραφίες του θρύλου της ροκ και βγήκε επίσης στη δημοσιότητα η αιτία θανάτου του.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε πως ο Lou Reed (Λου Ριντ) δεν είναι στη ζωή και σκόρπισε τη θλίψη σε όλο τον κόσμο της μουσικής και πριν λίγες ώρες βγήκε στη δημοσιότητα πως η αιτία θανάτου του είναι η κίρρωση του ήπατος.

Ο 71χρονος τραγουδιστής και μουσικός είχε υποβληθεί το 2008 σε μεταμόσχευση στο ήπαρ και ύστερα από λίγο καιρό που επέστρεψε στη σκηνή, μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο λόγω αφυδάτωσης. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση του όλο και χειροτέρευε και η γυναίκα του Λόρι Άντερσον (Laurie Anderson) δεν πίστευε πως θα επανέλθει κανονικά ώσπου μάθαμε τη δυσάρεστη είδηση.

Μουσικοί, τραγουδιστές αλλά και καλλιτέχνες από άλλους χώρους εξέφρασαν τη θλίψη τους όπως επίσης ο μάνατζερ και κολλητός φίλος του Τομ Σάριγκ (Tom Sarig) ο οποίος ανέβασε την τελευταία φωτογραφία που έβγαλε ο Ριντ.

«Λίγες βδομαδες πριν ο Λου έκανε μία φωτογράφηση για την καμπάνια των ακουστικών Parrot του φίλου του Χένρι Σειντου (Henry Seydoux). Τις φωτογραφίες τράβηξε ο φωτογράφος Ζαν Μπατίστ Μοντινό (Jean Baptiste Mondino) και αυτή είναι η τελευταία λήψη. Πάντα «τέρας» αντοχής και δύναμης.» έγραψε στη λεζάντα ο Σάριγκ

K.Π