Εσύ μπορείς να βρεις τον ελεύθερο σκοπευτή;

21.02.2014
Αν νομίζετε ότι έχετε όραση γερακίσια και ότι τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο από τα μάτια σας, θα σας προτείναμε να το ξανασκεφτείτε. Όπως θα παρατηρήσετε στις φωτογραφίες του Σάιμον Μένερ (Simon Menner) που σας παρουσιάζουμε, θα μπορούσε ακόμη και ένας ολόκληρος λόχος να κρυφτεί μπροστά σας και εσείς να μην αντιληφθείτε καν την ύπαρξη του! Η σειρά φωτογραφιών του εν λόγω γερμανού καλλιτέχνη μάς αποκαλύπτει περίτρανα την τέχνη του καμουφλάζ σ’ όλο της το μεγαλείο. Σας προκαλούμε απλώς να τις κλικάρετε, να τις μεγεθύνετε και να προσπαθήσετε να βρείτε τους καμουφλαρισμένους ελεύθερους σκοπευτές μέσα στο δάσος (σας προειδοποιούμε πως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο). Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η επιστήμη χρησιμοποιώντας τις εγγενείς του αδυναμίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έχει κάνει άλματα στην τέχνη του καμουφλάζ προς όφελος κυρίως του στρατιωτικού κλάδου. Δεν σταματάει ωστόσο μόνο εκεί: μπαίνει και σε άλλες τεχνολογικές εφαρμογές που ξεπερνούν τη φαντασία σας. Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι οι επιστήμονες –ίσως- να εργάζονται ήδη πυρετωδώς για να δημιουργήσουν τον μανδύα που θα μας κάνει αόρατους, όπως στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Επιμέλεια: Γ.Οικονόμου

Αν νομίζετε ότι έχετε όραση γερακίσια και ότι τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο από τα μάτια σας, θα σας προτείναμε να το ξανασκεφτείτε.
Όπως θα παρατηρήσετε στις φωτογραφίες του Σάιμον Μένερ (Simon Menner) που σας παρουσιάζουμε, θα μπορούσε ακόμη και ένας ολόκληρος λόχος να κρυφτεί μπροστά σας και εσείς να μην αντιληφθείτε καν την ύπαρξη του! Η σειρά φωτογραφιών του εν λόγω γερμανού καλλιτέχνη μάς αποκαλύπτει περίτρανα την τέχνη του καμουφλάζ σ’ όλο της το μεγαλείο. Σας προκαλούμε απλώς να τις κλικάρετε, να τις μεγεθύνετε και να προσπαθήσετε να βρείτε τους καμουφλαρισμένους ελεύθερους σκοπευτές μέσα στο δάσος (σας προειδοποιούμε πως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο).

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η επιστήμη χρησιμοποιώντας τις εγγενείς του αδυναμίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έχει κάνει άλματα στην τέχνη του καμουφλάζ προς όφελος κυρίως του στρατιωτικού κλάδου. Δεν σταματάει ωστόσο μόνο εκεί: μπαίνει και σε άλλες τεχνολογικές εφαρμογές που ξεπερνούν τη φαντασία σας. Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι οι επιστήμονες –ίσως- να εργάζονται ήδη πυρετωδώς για να δημιουργήσουν τον μανδύα που θα μας κάνει αόρατους, όπως στις ταινίες του Χάρι Πότερ.