Γλίτωσε από το μακελειό και πάει Eurovision

21.02.2014
Ο τραγουδιστής που θα συμμετέχει με την αποστολή της Νορβηγίας παραλίγο να χάσει τη ζωή του πριν δύο χρόνια στο γνωστό μακελειό στη Νορβηγία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Ο Μοχάμεντ Άμπντι Φαρα (Μohamed Abdi Farah) έζησε από κοντά τη δολοφονία 59 νέων στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στην Ουτόγια από τον παρανοικό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ (Anders Behring Breivik) τον Ιούλιο του 2011 και κατάφερε να γλιτώσει βουτώντας στη θάλασσα.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο κολλητός του Μοχάμεντ τον οποίο είδε να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η φρικιαστική εμπειρία του μακελειού άφησε πολλά ψυχικά τραύματα και ύστερα από πολλές συνεδρίες με ψυχολόγους πήρε την απόφαση να γράψει ένα τραγούδι γι' αυτό και να το παρουσιάσει στη Eurovision.

Πρόκειται για το "Heal" με το οποίο ο τραγουδιστής θέλει θα συμμετέχει με την αποστολή της Νορβηγίας στη μουσική διοργάνωση και θα περάσει από τη διαδικασία του α’ ημιτελικού στις 7 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι πριν την τραγική επίθεση, ο Φαρα είχε πάρει μέρος στο X Factor κι είχε κάνει τα πρώτα βήματα στην ποπ σκηνή αλλά λόγω του σοκ που υπέστη δε μπόρεσε να συνεχίσει κανονικά.

Κ.Π