Μία διαφορετική έκθεση κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά

24.02.2014
Κοσμήματα μεταλλικά από βιομηχανικά υλικά με χρήση διαφορετική από την αρχική τους που μεταμορφώνονται σε ιδιαίτερα και πρωτότυπα κοσμήματα.

Στη σειρά κοσμημάτων της η Ιωάννα Κραουνάκη παρουσιάζει μεταλλικά κοσμήματα, με αρχαία αίσθηση, βυζαντινή μνήμη και μεταμοντέρνα αισιοδοξία. Εμμένοντας στην επιλογή μεταλλικών εξαρτημάτων βιομηχανικής χρήσης (βίδες, παξιμάδια, υδραυλικούς σωλήνες, σχάρες αποστράγγισης) καθώς και υλικών προς ανακύκλωση (καπάκια αναψυκτικών, διαλυμένα κοσμήματα σε δεύτερη χρήση), προσθέτει έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο της καρδιάς το πάθος και το τυρκουάζ της θάλασσας και του ουρανού το βάθος.

Η ιδέα των πλαστικοποιημένων μενταγιόν παίρνει θέματα από ζωγράφους του 20ου αιώνα, εικόνες βυζαντινές και ροζ αγγέλους σε παλιές χαλκομανίες.



Η Ιωάννα Κραουνάκη γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα από γονείς κρητικής καταγωγής. Σπούδασε αρχαιολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και μεταπτυχιακά, με υποτροφία του Γερμανικού Κράτους, στην Χαϊδελβέργη, με ειδίκευση στον Νεολιθικό Πολιτισμό της Μεσογείου.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 1993, επιδόθηκε στην κατασκευή μεταλλικών κοσμημάτων αρχαίας μνήμης και μεταμοντέρνας αισθητικής, από βιομηχανικά υλικά, από την εσωτερική ανάγκη διαφυγής από την επιστημονική δυσπραγία και από την δημοσιοϋπαλληλική ασφυξία, ως μόνιμος πλέον υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΙΝFO:
Πότε: Από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
Που: «FRIENDS BAR» - Σημείο συνάντησης καλλιτεχνικών δράσεων
Λεωφόρος Καλυβίων 21, Λαγονήσι
Τηλέφωνο : 2291026576
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Καθημερινά από τις 8.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ