Ξαναθυμήσου τα σέξι supermodels που αγάπησες το '80

04.03.2014
Μια σπάνια έκθεση vintage ασπρόμαυρων ενσταντανέ του Αμερικανού φωτογράφου Χερμπ Ριτς (Herb Ritts) μάς πάνε πίσω στο τιμημένο 1980, σαν να μπήκαμε στη μηχανή του Χρόνου. Η έκθεση «Herb Ritts Supermodel: Stephanie, Cindy, Christy, Tatjana, Naomi», που φιλοξενεί η νεοϋορκέζικη γκαλερί Edwynn Houk Gallery παρουσιάζει στα πέντε μοντέλα - είδωλα: Στέφανι Σέιμουρ, Σίντι Κρόφορντ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Τατιάνα Πάτιτζ και Ναόμι Κάμπελ σε αισθησιακές πόζες στο Χόλιγουντ του 1989. Οι φωτογραφίες του Ριτς έδωσαν τον ορισμό του "supermodel" εκείνης της εποχής. Δυνατές και ευάλωτες, σέξι, παιχνιδιάρες, και πάνω από όλα όμορφες, οι πρωταγωνίστριες των φωτογραφιών ήταν στην καλύτερή τους φάση. Ο Ριτς δεν ξεχώριζε την εμπορική του δουλειά από τα προσωπικά του πρότζεκτ και οι φωτογραφίες του έχουν "χτίσει" τη φήμη περιοδικών όπως η Vogue, το Vanity Fair, το Interview και το Rolling Stone. Ρετροσπεκτίβες του έχουν γίνει στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης το 1996 και το Μουσείο Getty του Λος Άντζελες το 2012. Γέννημα θρέμμα του Λος Άντζελες, ο Ριτς επηρεάστηκε από τον Man Ray, τον Edward Weston και τον Irving Penn. Χρ. Τσατσαράγκου

Μια σπάνια έκθεση vintage ασπρόμαυρων ενσταντανέ του Αμερικανού φωτογράφου Χερμπ Ριτς (Herb Ritts) μάς πάνε πίσω στο τιμημένο 1980, σαν να μπήκαμε στη μηχανή του Χρόνου. Η έκθεση «Herb Ritts Supermodel: Stephanie, Cindy, Christy, Tatjana, Naomi», που φιλοξενεί η νεοϋορκέζικη γκαλερί Edwynn Houk Gallery παρουσιάζει στα πέντε μοντέλα - είδωλα: Στέφανι Σέιμουρ, Σίντι Κρόφορντ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Τατιάνα Πάτιτζ και Ναόμι Κάμπελ σε αισθησιακές πόζες στο Χόλιγουντ του 1989.

Οι φωτογραφίες του Ριτς έδωσαν τον ορισμό του "supermodel" εκείνης της εποχής. Δυνατές και ευάλωτες, σέξι, παιχνιδιάρες, και πάνω από όλα όμορφες, οι πρωταγωνίστριες των φωτογραφιών ήταν στην καλύτερή τους φάση. Ο Ριτς δεν ξεχώριζε την εμπορική του δουλειά από τα προσωπικά του πρότζεκτ και οι φωτογραφίες του έχουν "χτίσει" τη φήμη περιοδικών όπως η Vogue, το Vanity Fair, το Interview και το Rolling Stone. Ρετροσπεκτίβες του έχουν γίνει στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης το 1996 και το Μουσείο Getty του Λος Άντζελες το 2012. Γέννημα θρέμμα του Λος Άντζελες, ο Ριτς επηρεάστηκε από τον Man Ray, τον Edward Weston και τον Irving Penn.

Χρ. Τσατσαράγκου