War Horse: Η παράσταση - θρύλος καλπάζει σε... μαγνητοσκόπηση

04.03.2014
Η παράσταση θρύλος, το θεατρικό γεγονός της δεκαετίας, η απόλυτη μαγεία στη σκηνή. Άνθρωποι και άλογα- μαριονέττες σε ένα ταξίδι από το τις φάρμες του ειδυλλιακού Ντέβον στα χαρακώματα και το μακελειό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από την πρώτη του παράσταση, το 2007 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, το Άλογο του Πολέμου έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και έχει προσφέρει σε 4 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, μια ανεπανάληπτη, μαγική θεατρική εμπειρία. Η αναμονή για εισιτήρια είναι ακόμα δύο με τρεις μήνες και οι κριτικοί έχουν εξαντλήσει όλους τους υπερθετικούς για αυτό το μοναδικό θέαμα εντυπωσιακής τεχνικής δεξιοτεχνίας, που σχολιάζει τολμηρά τη ματαιότητα και τη φρίκη του πολέμου.

Το War Horse είναι η τέταρτη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση από το New London Theatre, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη -στις 10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ- αυτό το συναρπαστικό θέαμα που το παρακολουθούμε σαν όνειρο. Εκτός από τις μαριονέττες-άλογα, κάθε συντελεστής έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

Στο βιβλίο, ο ήρωας είναι ο Τζόι, το άλογο-αφηγητής, που σχολιάζει σε πρώτο πρόσωπο το ζόφο του πολέμου, μιας αδυσώπητης μηχανής φτιαγμένης από ανθρώπους, με θύματα τους ίδιους, αλλά και τα ζώα. Ο Τζόι, αγαπημένος σύντροφος του μικρού Άντριαν, ζει την αμέριμνη αγροτική ζωή σε μια φάρμα του Ντέβον, στις αρχές του 20ου αιώνα. Όταν ξεσπάει ο Α΄ Πόλεμος, ο πατέρας του Άντριαν πουλάει τον Τζόι σε μια μονάδα ιππικού που κατευθύνεται στα γαλλικά χαρακώματα. Ο πανέμορφος αναβάτης Τζόι υπηρετεί στην αρχή με τους Βρετανούς και στη συνέχεια αιχμαλωτίζεται από τους Γερμανούς. Όταν τραυματίζεται, άχρηστος πια, εγκαταλείπεται και περιφέρεται σε έρημη γη ενώ ο Άντριαν, έχει καταταχθεί στα 16 του χρόνια, με μοναδικό σκοπό να βρει το αγαπημένο του άλογο μέσα στο χάος των συγκρούσεων.


ΙNFO:
Πότε: Δευτέρα 10 Μαρτίου, ώρα 21.00
Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Με αγγλικούς υπότιτλους br> Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 €, 7 € (φοιτητικά)
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr