Δείτε τις φωτογραφίες ενός απαγορευμένου... φετιχιστή

16.05.2014
Αυτές οι προβοκατόρικες φωτογραφίες σίγουρα δεν παραπέμπουν στη συντηρητική μακρινή Κίνα που ναι μεν έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου συγκριτικά με το όχι και τόσο μακρινό της παρελθόν. Νέες τάσεις, αντιλήψεις και καλλιτέχνες γεννιούνται με γοργούς ρυθμούς δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα γενιά που σίγουρα αξίζει την προσοχή μας. Ένας ιδιαίτερα αξιόλογος φωτογράφος είναι και Ρεν Χανγκ (Ren Hang) του οποίου οι προκλητικές φωτογραφίες αποπνέουν και αναδεικνύουν αρκετά φετιχιστικές σκηνές. Η δουλειά του βέβαια δεν είναι μόνο γυμνά σώματα σε περίεργες στάσεις. Μέσα από τις φωτογραφίες του απορρέει σ ένα διαφορετικό επίπεδο ένα στοιχείο πιο πολιτικό και σίγουρα πιο …χαρακτηριστικό. Ευνόητο είναι πως όσο η Κίνα εμμένει στο παραδοσιακό, προτάσεις σαν του Χανγκ δύσκολα θα τύχουν ευρείας αποδοχής. Αν και σε πολλές περιοχές της πατρίδας του έχει απαγορευτεί η έκθεση των φωτογραφιών του, κάποιες γκαλερί τον έχουν στηρίξει, ενώ έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες εκθέσεις σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη. Γ.Οικονόμου

Αυτές οι προβοκατόρικες φωτογραφίες σίγουρα δεν παραπέμπουν στη συντηρητική μακρινή Κίνα που ναι μεν έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου συγκριτικά με το όχι και τόσο μακρινό της παρελθόν. Νέες τάσεις, αντιλήψεις και καλλιτέχνες γεννιούνται με γοργούς ρυθμούς δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα γενιά που σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Ένας ιδιαίτερα αξιόλογος φωτογράφος είναι και Ρεν Χανγκ (Ren Hang) του οποίου οι προκλητικές φωτογραφίες αποπνέουν και αναδεικνύουν αρκετά φετιχιστικές σκηνές. Η δουλειά του βέβαια δεν είναι μόνο γυμνά σώματα σε περίεργες στάσεις. Μέσα από τις φωτογραφίες του απορρέει σ ένα διαφορετικό επίπεδο ένα στοιχείο πιο πολιτικό και σίγουρα πιο …χαρακτηριστικό.

Ευνόητο είναι πως όσο η Κίνα εμμένει στο παραδοσιακό, προτάσεις σαν του Χανγκ δύσκολα θα τύχουν ευρείας αποδοχής. Αν και σε πολλές περιοχές της πατρίδας του έχει απαγορευτεί η έκθεση των φωτογραφιών του, κάποιες γκαλερί τον έχουν στηρίξει, ενώ έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες εκθέσεις σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη.

Γ.Οικονόμου