Ο Nir Arieli στην 8η ΑΝΙΜΑΡΤ

15.07.2014
Ο φωτογράφος Nir Arieli δηλώνει παρών στην 8η ΑΝΙΜΑΡΤ 2014 που λαμβάνει χώρα στο Βιωματικό Σχολείο Τεχνών στο Μονοδένδρι (και Τσεπέλοβο) Ιωαννίνων

Ο Nir Arieli γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ, το 1986. Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως στρατιωτικός φωτογράφος για το ισραηλινό περιοδικό Bamachane. Στη συνέχεια έλαβε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Το φωτογραφικό πάθος του εστιάζει στα πορτρέτα και στον τομέα του σύγχρονου χορού. Είναι θαυμαστής της ευγένειας, της σύνθετης ομορφιάς και της σωματικής χάριτος. Eκπροσωπείται στη Νέα Υόρκη από τη γκαλερί Daniel Cooney Fine Art, από τη γκαλερί Μonaστη Βόρεια Καρολίνα και από την Pinzeta στο Ισραήλ.

Η πρώτη του ατομική έκθεση «Inframen» πραγματοποιήθηκε στη γκαλερί Daniel Cooney Fine Art από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2014.

Για τον Nir Arieli έχουμε επίσης γράψει:

- Να γιατί οι άνδρες χορευτές δεν έχουν φύλο!

- Γυμνά κορμιά... διαπλεκόμενα


Εκθέσεις:

Ατομικές:
Inframen, Daniel Cooney Fine Art, NYC, 2014
Men, Nice Queer Film Festival, France, 2014
Tension, Sharp Theater, The Juilliard School, NYC, 2012
Men, The Cinemateque, Tel Aviv, Israel, 2010
Soft War, Beth Shalom temple, Santa Fe, NM 2008


Ομαδικές:
"So Well-Suited", Museum of Greek Folk Art, Athens, Greece, 2013
"I Think I Am The Water", MoNA Gallery, North Carolina, USA, 2013
"FOTOGRAFIA", MoNA Gallery, North Carolina, USA
"Pinzeta 3", Studio 211, Tel Aviv, Israel, 2012
"Homography", Shpagat Bar, Tel Aviv, Israel, 2012
"Souls", SVA main building gallery, NYC, 2012
"Mentors", Visual Arts Gallery, NYC, 2012
"B&W", The Red House Gallery, Tel Aviv, Israel, 2011
"What is Gender?" WHcreation, virtual gallery, 2010

INFO:
8η ANIMART
Βιωματικό Σχολείο Τεχνών
Μονοδένδρι (και Τσεπέλοβο) Ιωαννίνων
13 - 23 Ιουλίου 2014 Ο προσωπικός ιστοχώρος του Nir Arieli: www.NirArieli.comvv 8ηANIMART 2014



H ANIMART είναι ένα διεθνές βιωματικό σχολείο τεχνών στο Μονοδένδρι (και το Τσεπέλοβο) Ιωαννίνων, που απευθύνεται στην ανήσυχη εκπαιδευτική κοινότητα (νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές), τους νέους δημιουργούς αλλά και τους φιλότεχνους, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, με έναν απλό, ευχάριστο και κατανοητό τρόπο, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς.

Επίσης, απευθύνεται σε όλους εκείνους τους φίλους από τις διάφορες χώρες, που θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά, μιαν αυθεντική εκδοχή του πολιτισμού της Ελλάδας του σήμερα.

Βασική προϋπόθεση της όλης διαδικασίας είναι η δημιουργική συμμετοχή στα ανοιχτά μαθήματα, τα εργαστήρια, τις εκθέσεις, τις διαλέξεις, τις καλλιτεχνικές δράσεις, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τις περιηγήσεις, καθώς εκτιμάται ότι, εάν η πρόσληψη της γνώσης είναι το προσδοκώμενο όφελος, το βίωμα της συμμετοχής είναι αξία άυλη, που δεν κοστολογείται!

Πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, επαγγελματίες, δημιουργοί, αλλά και φερέλπιδες καλλιτέχνες, προσφέρουν και μοιράζονται τις γνώσεις, τα ταλέντα και την πείρα τους, μέσα από μια αμφίδρομη διαδραστική σχέση.
Το animation, ο κινηματογράφος, το βίντεο, η φωτογραφία, τα εικαστικά, το θέατρο, η μουσική, η λογοτεχνία και ο χορός, αποτελούν μορφές τέχνης με τις οποίες καταγίνονται οι μετέχοντες, αναδεικνύοντας προσωπικούς εκφραστικούς κώδικες και αναπτύσσοντας περισσότερο τις δεξιότητές τους.
Το διαδίκτυο προσφέροντας τις υπηρεσίες του, διευρύνει και διευκολύνει τη συμμετοχή ατόμων, ομάδων, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών φορέων και ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, καθώς διεθνοποιεί το εγχείρημα, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια διαρκή επικοινωνία ανταλλαγής έργων και ιδεών, μεταξύ των εμπλεκομένων παγκοσμίως.

Τέχνη, γνώση και ψυχαγωγία σε ένα τόπο μοναδικό, με φόντο ένα φυσικό περιβάλλον εξαιρετικό, όπου ο παραδοσιακός πολιτισμός της περιοχής συνδιαλέγεται με τα σύγχρονα αισθητικά ρεύματα.

Μετά από 7 χρόνια, η ANIMART – Βιωματικό Σχολείο Τεχνών, ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμα περισσότερες «τάξεις», εκεί ψηλά στα σύννεφα της ουτοπίας, για να μας χωρέσει όλους!