Η Μαντόνα σόκαρε τα Grammy κρεμασμένη από την οροφή [νικητές + photos + vds]

09.02.2015
Η 56χρονη Μαντόνα -πιο ευλύγιστη από ποτέ- απογειώνεται στη σκηνή των Grammy δεμένη με σκοινιά, η Μάιλι Σάιρους την αποκαλεί "bitch", ο Σαμ Σμιθ σαρώνει τα βραβεία και η έκπληξη της βραδιάς είναι η νίκη του Μπεκ στην κατηγορία Άλμπουμ της Χρονιάς!

Σε μια φράση αυτή θα μπορούσε να είναι η ανταπόκριση για την χθεσινή βραδιά και τα 57α Βραβεία Γκράμι, που έλαβαν χώρα στο Staples Center στο ηλιόλουστο Λος Άντζελες.

Όλα τα ξένα μέσα από χθες το βράδυ αποθεώνουν τη Μαντόνα, που αν και 56 ετών έδωσε μια περφόρμανς, η οποία γράφτηκε στην ιστορία των Grammy. Η Μαντόνα ερμήνευσε περιτριγυρισμένη από ημίγυμνους μινώταυρους το «Living for Love» – το πρώτο single από το άλμπουμ της «Rebel Heart». Ντυμένη σέξι ταυρομάχος, η αδιαμφισβήτητη Βασίλισσα της Ποπ κατάφερε να σηκώσει στο πόδι όλη την αίθουσα, πριν κάνει την ηρωική της έξοδο από... την οροφή, στον στίχο «Η Αγάπη μας σηκώνει ψηλά»!

Την Μαντόνα προλόγισαν στη σκηνή η Νίκι Μινάζ και η Μάιλι Σάιρους, η οποία είπε και την ατάκα της βραδιάς: «Let's give it up for our bitch, Madonna!» διευκρινίζοντας ότι η Μαντόνα την ανάγκασε να την αποκαλεί χαϊδευτικά «σκύλα».

Από πλευράς βραβείων, ήταν η βραδιά του Σαμ Σμιθ (τον οποίο αποκάλεσαν «η νέα Αντέλ»), που πήρε μαζί του 4 Grammy, τα τρία σε βασικές κατηγορίες: πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης, τραγούδι της χρονιάς και δίσκος της χρονιάς με την επιτυχία του «Stay With Me», την οποία ερμήνευσε και live.

Έκπληξη της βραδιάς ο Μπεκ, που κανείς δεν περίμενε ότι θα φύγει από τα Grammy με ένα αγαλματίδιο για το άλμπουμ της χρονιάς, Morning Phase.

Στη σκηνή -μεταξύ άλλων αστέρων - βρέθηκαν η Ριάνα (με ανδρικό κοστούμι) με τον Κάνιε Γουέστ και τον Πολ Μακάρτνεϊ.

H Κέιτι Πέρι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για τις πρωτοβουλίες του σχετικά με τα θέματα οικογενειακής βίας. Live στη σκηνή εμφανίστηκαν επίσης: ο Φαρέλ Γουίλιαμς, η νικήτρια του κάντρι άλμπουμ της χρονιάς Μιράντα Λαμπέρτ, η Αριάνα Γκράντε, η Σία σε βίντεο χόρεψε το Chandelier, ο Άνταμ Λεβίν με τη Γκουέν Στεφάνι, ο Χοζιέρ με την Άνι Λένοξ και οι ροκ θρύλοι AC/DC.

Η Μπιγιονσέ έκλεισε τη βραδιά με... κατάνυξη, ερμηνεύοντας το «Take My Hand Precious Lord».

Οι νικητές στις βασικές κατηγορίες των 2015 GRAMMY [από τις συνολικά 83]:


Δίσκος της Χρονιάς
Sam Smith, Stay With Me (Darkchild Version)

Άλμπουμ της Χρονιάς
Beck, Morning Phase

Τραγούδι της Χρονιάς
Sam Smith, Stay with Me (Darkchild Version)




Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης
Sam Smith

Καλύτερο Ποπ Άλμπουμ
Miley Cyrus, Bangerz

Καλύτερη Ποπ Σόλο Ερμηνεία
John Legend, All of Me (Live Version)

Καλύτερο Ποπ Δίδυμο/Γκρουπ Ερμηνεία
A Big World with Christina Aguilera, Say Something

Καλύτερο Παραδοσιακό Ποπ Vocal Άλμπουμ
Tony Bennett & Lady Gaga, Cheek to Cheek

Καλύτερο Urban Σύγχρονο Άλμπουμ
Chris Brown, X

Καλύτερη R&B Ερμηνεία

Beyoncé Featuring Jay Z, Drunk In Love

Καλύτερο R&B Τραγούδι
Beyoncé, Drunk In Love

Καλύτερο Μουσικό Βίντεο
Woodkid featuring Max Richter, The Golden Age

Όλοι οι νικητές στο http://www.grammy.com/nominees

Επιμ. Χριστίνα Τσατσαράγκου


Δες φωτογραφίες της βραδιάς από το επίσημο site των βραβείων www.grammy.com