Ο Άγγελος Αντωνάτος διασκευάζει Μίκη Θεοδωράκη [vds]

26.02.2015
Ένα μοναδικό ταξίδι στο εξαιρετικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη μας υπόσχεται ο Άγγελος Αντωνάτος. Διασκευάζοντας έργα του μεγάλου Έλληνα μουσουργού ο ταλαντούχος συνθέτης έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές για την ενορχηστρωτική του πινελιά στις κορυφαίες αυτές δημιουργίες.

Από την «Όμορφη Πόλη» και το «Άσμα Ασμάτων» στο «Χάθηκα», τα «Δακρυσμένα Μάτια» και το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», ο Άγγελος Αντωνάτος στο πιάνο, με την ερμηνευτική συμβολή της Αναστασίας Γκολγκάκη –Αντωνάτου, μας παρουσιάζει ένα αρμονικό αποτέλεσμα με απόλυτο σεβασμό στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη.

«Ήταν για μένα ένα ταξίδι στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ευχαριστώ τον ίδιο για αυτήν του την κληρονομιά και την FM RECORDS για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στο να καταθέσω με τον δικό μου τρόπο αυτό το διαχρονικό έργο.»

Ακούστε το τραγούδι «Χάθηκα»
https://www.youtube.com/watch?v=SPKtVrTyLHU&feature=youtu.be

Στην ολοκλήρωση αυτού του ξεχωριστού άλμπουμ, που κυκλοφορεί ψηφιακά, συνέβαλαν οι Γιώργος Αβραμίδης (μπάσο-κιθάρα) Νίκος Παπαδάκης (ντραμς) και ο Δημήτρης Μπουρνής (βιολί).

Ακούστε όλα τα τραγούδια στον παρακάτω σύνδεσμο
https://play.spotify.com/album/2m5wgiodhFTSPGn74eObcE

Ο Άγγελος Αντωνάτος υπογράφει τη σύνθεση σε ένα ακόμη εξαιρετικό μελωδικό τραγούδι, αφιερωμένο «Στην αγάπη» σε στίχους Γιώργου Βερίτη και ερμηνεία Αναστασίας Γκολγκάκη –Αντωνάτου, που κυκλοφόρησε ψηφιακά σε μίνι single με τίτλο «True Love» στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης δυο ορχηστρικά του ταλαντούχου συνθέτη.

Ακούστε το τραγούδι «Στην Αγαπη»
https://www.youtube.com/watch?v=Kqtz_yu-owQ

Ο Άγγελος Αντωνάτος γεννήθηκε στον Πειραιά. Η πρώτη επαφή του με την μουσική ήταν στην ηλικία των 7 χρονών, ξεκινώντας με ένα αρμόνιο στο σπίτι του και συνεχίζοντας για κάποια χρόνια ως αυτοδίδακτος. Έκτοτε ακολουθεί σπουδές κλασικού πιάνου και ασχολείται με την σύνθεση και την ενορχήστρωση, εστιάζοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον σε αυτό που τον εμπνέει, δηλαδή στο neoclassical και soundtrack μουσικό ύφος.

Έχει κάνει εμφανίσεις εκτελώντας δικές του συνθέσεις για χορό, ενώ υπογράφει τη μουσική για την παράσταση «Ο Μοναχικός Γλάρος» των Αδελφών Βασιλείου.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά αποτελούσε ένα αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Βερίτη, ένα διπλό cd σε συνθέσεις του ίδιου και ερμηνεία της Αναστασίας Γκολγκάκη –Αντωνάτου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και 3 μελοποιημένα ποιήματα του συνθέτη.

Επισκεφθείτε το προφίλ του Άγγελου Αντωνάτου στο Facebook
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008241496718