Η Ελένη Φωτιάδου στο Projectroom της γκαλερί TinT

20.09.2004
Η γκαλερί ΤinT ξεκινάει τη φετινή εκθεσιακή περίοδο παρουσιάζοντας στο Projectroom, τον ανεξάρτητο χώρο μέσα στη γκαλερί όπου φιλοξενούνται πειραματικές προτάσεις νέων καλλιτεχνών, την εγκατάσταση της Ελένης Φωτιάδου με τίτλο: "Με γέλιο και χαρά".

Η γκαλερί ΤinT ξεκινάει τη φετινή εκθεσιακή περίοδο παρουσιάζοντας στο Projectroom, τον ανεξάρτητο χώρο μέσα στη γκαλερί όπου φιλοξενούνται πειραματικές προτάσεις νέων καλλιτεχνών, την εγκατάσταση της Ελένης Φωτιάδου με τίτλο: "Με γέλιο και χαρά". Με έντονα φλούο χρώματα και εύπλαστα υλικά η εγκατάσταση παραπέμπει στη χαρούμενη ατμόσφαιρα και στα παιχνίδια της προσχολικής- σχολικής ηλικίας.

Σύντομα όμως ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά δεν είναι παρά ένα καλοστημένο καμουφλάζ: Η Ελένη Φωτιάδου ξεσκεπάζει τη σωφρονιστική πρακτική του σχολείου και εκπαιδευτικού συστήματος που στοχεύει ουσιαστικά στην ομοιογένεια χάριν της κοινωνικοποίησης.

Η Ελένη Φωτιάδου είναι τελειόφοιτη της Σχολής Καλών τεχνών του Α.Π.Θ, στο εργαστήριο του καθηγητή Γιάννη Φωκά.
Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων στο Πεδίο Δράσης Κόδρα-03, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου καλαμαριάς, επιμέλεια γκαλερί TinT, στην Καλαμαριά, στην έκθεση Τέχνη σε δράση με την ομάδα Vagabond, στο Κεντρικό Τελωνείο Θεσσαλονίκης, στην έκθεσης Original Voice, Lucky Strike, όπου απέσπασε το α’ βραβείο, στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και στην 3η Biennale των φοιτητών των Α.Σ.Κ.Τ Ελλάδος στην Κρήτη.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου- 9 Οκτωβρίου
Γκαλερί Tin T, Χρυσοστόμου 13, 546 22, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 235 689