"Ο Κουρέας της Σεβίλλης" στη Λυρική Σκηνή

08.04.2005
Την περίφημη κωμική όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στην Κεντρική της Σκηνή, από την Παρασκευή 6 Μαϊου, με ένα λαμπρό καστ καλλιτεχνών.

Την περίφημη κωμική όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στην Κεντρική της Σκηνή, από την Παρασκευή 6 Μαϊου, με ένα λαμπρό καστ καλλιτεχνών. Το λιμπέρτο γράφτηκε από τον Τσέζαρε Στερμπίνι, πάνω στην ομώνυμη κωμωδία του Μπωμαρσαί.

Θέμα της διάσημης αυτής όπερας είναι η προσπάθεια του κόμη Αλμαβίλα να πλησιάσει την όμορφη Ροζίνα. Η κοπέλα είναι κλεισμένη στο σπίτι του κηδεμόνα της Μπάρτολο, ο οποίος θέλει να την παντρευτεί. Με την βοήθεια του ευρηματικού Φίγκαρο, κουρέα του Μπάρτολο, το ζευγάρι, μετά από πολλά εμπόδια και κωμικές καταστάσεις, καταφέρνει να φθάσει στο γάμο.

Οι παραστάσεις είναι μόνο 7 κι έχουν ορισθεί για τις 6,7,8,10,11,14 και 15 Μαϊου.

Μουσική διεύθυνση : Χρύσανθος Αλισάφης

Σκηνοθεσία : Θέμης Σερμιέ

Σκηνικά-κοστούμια : Πολυτίμη Μαχαίρα

Διεύθυνση χορωδίας : Φανή Παλαμίδη Φωτισμοί : Θέμης Σερμιέ, Γιάννης Θεοδωρίδης

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Άρης Αργύρης, Χάρης Ανδριανός, Αντώνης Κορωναίος, Νίκος Στεφάνου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καραγιάννη, Μαρτσέλλο Λίππι, Δημήτρης Κασιούμης, Δημήτρης Καρβάκος, Κωνσταντίνος Σφυρής, Διονύσης Σιούρμπης, Μαρία Μαρκέτου, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη.