Το χέρι σου σφιχτά μες το δικό μου

13.05.2005
Το 1898 ο Άντον Τσέχωφ και η Όλγα Κνίπερ συναντώνται και ερωτεύονται. Τον περισσότερο καιρό ζουν χωριστά. Ο Τσέχωφ ταξίδευε νότια για λόγους υγείας και η Όλγα έπαιζε στις παραστάσεις των έργων του στη Μόσχα υπό την σκηνοθεσία του Στανισλάφσκι. Η αγάπη τους αναπτύσσεται και ανθεί μέσα από τα γράμματα που ανταλλάσσουν μέχρι το θάνατο του συγγραφέα.
Το έργο: Το 1898 ο Άντον Τσέχωφ και η Όλγα Κνίπερ συναντώνται και ερωτεύονται. Τον περισσότερο καιρό ζουν χωριστά. Ο Τσέχωφ ταξίδευε νότια για λόγους υγείας και η Όλγα έπαιζε στις παραστάσεις των έργων του στη Μόσχα υπό την σκηνοθεσία του Στανισλάφσκι.
Η αγάπη τους αναπτύσσεται και ανθεί μέσα από τα γράμματα που ανταλλάσσουν μέχρι το θάνατο του συγγραφέα.

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
«Το χέρι σου σφιχτά μες στο δικό μου» της Κάρολ Ροκαμόρα είναι η θεατροποιημένη μορφή της αλληλογραφίας της Όλγα Κνίπερ και του Άντον Τσέχωφ.
Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στον μεγάλο Πίτερ Μπρουκ και υπό τις οδηγίες του βρίσκονται ο Μισέλ Πικολί στο ρόλο του Άντον Τσέχωφ και η Νατάσα Πάρι στο ρόλο της Όλγα Κνίπερ.
Η θεατρική προσαρμογή είναι της Μαρί-Ελέν Ετιέν, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Χλόη Ομπολένσκι, οι φωτισμοί του Φιλίπ Βιαλάτ.
Η μετάφραση και ο υπερτιτλισμός είναι της Λουίζας Μητσάκου και του Γιάννη Παπαδάκη



Τι μας άρεσε:
Τι να πει κανείς όταν συναντά ιερά τέρατα του παγκοσμίου θεάτρου επί σκηνής.... Χιούμορ, επιθυμία, λαχτάρα και θλίψη είναι λίγα μόνο από τα συναισθήματα που βιώνει κανείς βλέποντας «θεατροποιημένα» τα 412 γράμματα της αλληλογραφίας του Τσέχωφ με την Όλγα Κνίπερ, γράμματα που στην πραγματικότητα αποτελούν μια διεισδυτική ματιά στα πρώτα έργα του.
Οι φοβερές ερμηνείες του Μισέλ Πικόλι και της Νατάσα Πάρι, το λιτό, αλλά υποβλητικό σκηνικό, η καθαρόαιμη τσεχωφική ατμόσφαιρα και η σκηνοθεσία του "μεγάλου" Πήτερ Μπρουκ αποτελούν μία σπουδαία θεατρική εμπειρία.  

 

Σε ποιον απευθύνεται Σε όλους όσοι προλάβουν! 




 

Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Επειδή, αν έχουν μείνει κάποια εισιτήρια... αυτά είναι ελάχιστα, σπεύσατε να προλάβετε! Το Θέατρο Ιλίσια - Ντενίση βρίσκεται στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου και προσεγγίζεται πολύ εύκολα με το μετρό του Μεγάρου Μουσικής, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ....

Διάρκεια παραστάσεων: 11 - 15 Μαΐου 2005,
Ώρα: 21.OO

Γεωργία Οικονόμου