Οι Άνδρες της Παλλάδος στου Ψυρρή!

04.06.2009
Σε συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης «Γυναίκες της Σαρρή» που πραγματοποιήθηκε το 2007 στο Occhi Concept Store, Ο Ανδρέας Αντωνίου παρουσιάζει φέτος την έκθεση φωτογραφίας, «Άνδρες της Παλλάδος».
Σε συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης «Γυναίκες της Σαρρή» που πραγματοποιήθηκε το 2007 στο Occhi Concept Store, Ο Ανδρέας Αντωνίου παρουσιάζει φέτος την έκθεση φωτογραφίας, «Άνδρες της Παλλάδος».

Η εκδήλωση, που στοχεύει στην προβολή του πολυδιάστατου χαρακτήρα της μικρής αυτής οδού, στην περιοχή του Ψυρρή, έχει φιλανθρωπικό σκοπό και πραγματοποιείται από τις 24 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου, στο Formika design store.

Πιο συγκεκριμένα, μια ιδέα που ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, επιστρέφει με «νέα σύνθεση», αποκτώντας τώρα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς περιλαμβάνει μια κεντρική έκθεση φωτογραφίας, την παρουσίαση μιας σειράς- απρόσμενων εσωρούχων και ένα πάρτι!

Στην έκθεση «Άνδρες της Παλλάδος», δεκαπέντε άνδρες με διαφορετικές αποσκευές, κουλτούρα, ηλικία, που ζουν ή εργάζονται στην οδό Παλλάδος, «συναντιούνται», με οδηγό την ανήσυχη ιδέα του ανεξάρτητου Creative Director Ανδρέα Αντωνίου και «αυτόπτη μάρτυρα» την Μαρίνα Σιακόλα πίσω από το φακό.

Μαζί τους οι Έλληνες σχεδιαστές, Σωτήρης Γεωργίου, Αχιλλέας Φακιόλας (sca2ner), Δημήτρης Ζαφειριου, Manufaktura clothing, Marka t-shirts, Designreals και Amon clothing, ντύνουν τους «πρωταγωνιστές» μιας ασυνήθιστης «παράστασης» στην οποία κάνει την εμφάνισή του ένα συνονθύλευμα από χαρακτήρες, επαγγέλματα και χώρες. Κομμωτής, παρκαδόρος, αρχιτέκτονας, σουβλατζής, φωτογράφος, πωλητής, σχεδιαστής υποδημάτων, υπεύθυνος καταστήματος νυφικών, ηλεκτρολόγος, αποθηκάριος, tattoo artist, κτηματομεσίτης, make-up artist. Ελλάδα, Αλβανία, Μπαγκλαντές, Μολδαβία, Ιράκ.

«Οι Άνδρες της Παλλάδος», ήρωες της καθημερινότητας ενός μικρού δρόμου στο κέντρο της Αθήνας, είναι εδώ με ένα σκοπό: να μας θυμίσουν πως παρότι διαφορετικοί, ίσως τελικά, να είμαστε όλοι ίδιοι...

Για την παρουσίαση των εσωρούχων, άνδρες δημιουργοί από διαφορετικές περιοχές των εικαστικών και των εφαρμοσμένων τεχνών παρεμβαίνουν εικαστικά σε ισάριθμα ανδρικα παλιομοδίτικα σλιπάκια τα οποία πωλούνται επίσης για τους σκοπούς του project. Με αφορμή την παραγωγή και την προώθηση τους, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου στον αναπάντεχο ρόλο του μοντέλου εσωρούχων!

Συμμετέχουν οι Άλντο, Κώστας Ανδρέου, Κώστας Βλαχόπουλος, Τάσος Γκαϊντατζής, Δημήτρης Ζαφειρίου, Κωνσταντίνος Θεοδούλου, Φρέντυ Καλομπράτσου, Γιάννης Καρβούτσης, Βασίλης Κοττοράς, Δημήτρης Κουτάνης, Charlie Makos, Αλέξης Μαρίνης, Παναγιώτης Μιχαήλ, Άγγελος Μπράτης, Μανόλης Παναγιώτου, Θωμάς Τουρναβίτης, Ανδρέας Φακιόλας και Ειρηναίος Φιλιππίδης.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών, του καταλόγου της έκθεσης «Άνδρες της Παλλάδος» και των επιζωγραφισμένων εσωρούχων καθώς και μέρος των εσόδων (30%) από τις πωλήσεις των ρούχων και των αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της φωτογράφησης, θα διατεθούν για τους σκοπούς και το έργο του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά» ("Sophia Foundation for Children").

Το Ίδρυμα, που ξεκίνησε τη διαδρομή του πρόσφατα φιλοδοξεί να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά του Τρίτου κόσμου να ξεφύγουν από την απόλυτη εξαθλίωση και να ζήσουν αξιοπρεπώς μέσα σε συνθήκες ασφάλειας.

Ημερομηνίες: 24 Ιουνίου - 8 Ιουλίου 2009
Εγκαίνια : Τετάρτη 24 Ιουνίου, 21:00
Ώρες λειτουργίας: 10:30-20:30
Τόπος: Formika Design Store, Παλλάδος 9, Ψυρρή/ Τ. 210.323.46.36/e-mail: