Γιορτές στους Δρόμους του Υμηττού!

05.06.2009
Μ’ ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι ξεκινούν οι Γιορτές στους Δρόμους την Κυριακή 14 Ιουνίου μπροστά από το Δημαρχείο Υμηττού με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιώργος Ανδρέου τον Μανώλη Καραντίνη, συντροφιά με τους εξαίρετους σολίστες, το Βαγγέλη Καλαμάρα στα τύμπανα και το Θοδωρή Κουέλη στο κοντραμπάσο.
Μ’ ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι ξεκινούν οι Γιορτές στους Δρόμους την Κυριακή 14 Ιουνίου μπροστά από το Δημαρχείο Υμηττού με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γιώργος Ανδρέου τον Μανώλη Καραντίνη, συντροφιά με τους εξαίρετους σολίστες, το Βαγγέλη Καλαμάρα στα τύμπανα και το Θοδωρή Κουέλη στο κοντραμπάσο.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
Ελένη ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, Γιώργος ΑΝΔΡΕΟΥ, Μανώλης ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, μπροστά από το Δημαρχείο Υμηττού

Ο Γιώργος Ανδρέου με το πιάνο του, ο Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του κι όλη η «παρέα» μαζί, στήνει ένα γαϊτανάκι με κέντρο την Ελένη Τσαλιγοπούλου που κινείται ανάμεσα σε ήχους ροκ και δημοτικούς, προτείνει τραγούδια των νεότερων, θυμάται των παλιών μεγάλων, τραγουδάει αμανέδες και ρούμπες, παραλογές και μπαλάντες.

Μια γιορτή που ενώνει σε μία μεγάλη παρέα ερμηνευτές και ακροατήριο με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Απόστολου Καλδάρα, των Beatles, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Θάνου Μικρούτσικου, του Νίκου Πορτοκάλογλου, του Κώστα Λειβαδά, του Νίκου Ζούδιαρη, του Διονύση Σαββόπουλου, του Σταμάτη Κραουνάκη?

Ελένη Τσαλιγοπούλου φωνή
Γιώργος Ανδρέου πιάνο
Μανώλης Καραντίνης μπουζούκι
Βαγγέλης Καλαμάρας τύμπανα
Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: ΑΘΩΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ: «Ο Καραγκιόζης κάνει το γύρο του κόσμου»

Οδοί Κερασούντος & Ασπένδου


Κάτι παράξενο γίνεται στη γειτονιά του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη. Οι δύο φίλοι αποφασίζουν ότι ο μόνος τρόπος να ανακαλύψουν τι συμβαίνει είναι να ανακοινώσουν σε όλους πως αναχωρούν για ένα μακρινό ταξίδι. Θα φύγουν όμως στ’ αλήθεια.....?

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΚΑΜΕΡΑΤΑ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: «Μουσική από τον κινηματογράφο»

Θέατρο άλσους Πέτρου και Παύλου πάνω από την πλατεία Υμηττού


Μια περιήγηση στον παγκόσμιο κινηματογράφο με αποσκευές ατμοσφαιρικές κινηματογραφικές μουσικές.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ
Μόνιμοι μαέστροι : Αλέξανδρος Μυράτ, Christopher Warren-Green
Εξάρχων : Σέρτζιου Ναστάσα
Αναπληρωτής εξάρχων: Γιώργος Παναγιωτίδης
BIOΛΙΑ: Τζουλιέτα Αβετιάν (Κορυφαία), Όλγα Κιμ, Σβετλάνα Σεβέλεβα, Λιου Τζινγκ, Οτίλια Αλιτέι (Koρυφαία), Νάσος Μαρτζούκος, Βασίλης Παπάς, Λουίζε Σταλ, Έλενα Ταβαντζή, Αγγέλα Φαναριώτη
ΒΙΟΛΕΣ: Αλί Μπάζεγκμεζλερ (Κορυφαίος), Λαρίσα Βιλεγκζάνινα, Λαουρέντιου Ματασάρου, Ελισάβετ Σέφερ
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ: Ρενάτο Ρίπο (Kορυφαίος), Σούζαν Νόρτον , Hλίας Σακαλάκ, Κρίστοφερ Χάμφρυς
ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Βασίλης Λιαρμακόπουλος


ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ: «Τα ταξίδια της Αλίκης Καγιαλόγλου»

Θέατρο άλσους Πέτρου και Παύλου πάνω από την πλατεία Υμηττού

Η Αλίκη Καγιαλόγλου είναι μία τραγουδίστρια αφηγήτρια που έχοντας μια ειδική σχέση με την τέχνη του τραγουδιού και καμία με τους παραγωγούς του, χρειάζεται μονίμως? συστάσεις. Εδώ και χρόνια αυτοσυστήνεται στο κοινό και στον εαυτό της.
Λατρεύοντας τα ταξίδια- πραγματικά και φανταστικά- αλλά και τα παραμύθια( κυρίως τα αυτοσχεδιαστικά) θα αφηγηθεί τραγουδώντας ιστορίες για τον έρωτα, τη ζωή, το θάνατο.
Έχει εφόδια μοναδικά: Τους εξαίρετους στίχους του Αναγνωστάκη, του Ρίτσου, του Lorca, του Γκάτσου, του Ferrer,του Luna, του Pessoa,και τις εξαίσιες μουσικές του Θεοδωράκη, του Piazzolla, του Χατζιδάκι, του Ramirez καθώς και τις παραδοσιακές μουσικές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Χιλής και της Αργεντινής.
Και άξιους συμπαραστάτες Τους διακεκριμένους μουσικούς Φρίξο Μόρτζο στο πιάνο και τον Μιχάλη Σουρβίνο στην κλασική κιθάρα.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ: «Θέλμα και Λουϊζ»

Οδοί Αϊδινίου και Κερασούντος, Χαραυγή

Πρωταγωνίστριες σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα περιπέτεια είναι δύο φίλες: η Θέλμα και η Λουίζ.
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Σενάριο: Κάλι Κιούρι
Παίζουν: Σούζαν Σάραντον, Τζίνα Ντέιβις, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μπραντ Πιτ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΦΙΛΥΡΑ": «Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο»
Θέατρο άλσους Πέτρου και Παύλου πάνω από την πλατεία Υμηττού

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Φιλύρα" διοργανώνει μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στο έργο του ποιητή.
Ο ποιητής Γιάννης Πορφύρης θα αναφερθεί στο έργο του ποιητή και στη συμβολή του στα ελληνικά γράμματα, ενώ οι ερμηνευτές Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Μίνα Δάκου, Γιώργος Καραμούτσιος αλλά και η Χορωδία της Φιλύρας θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: ΑΘΩΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ: «Το ταξίδι του Μπαρμπαγιώργου»

Οδοί Σεϊζάνη & Δαβάκη Πίνδου

Ένα καΐκι φορτωμένο εμπορεύματα περιμένει στο λιμάνι έτοιμο να ταξιδέψει στα νησιά αφού ο καπετάν-Νικολός βγαίνει στη σύνταξη και αναζητεί πλήρωμα. Καπετάνιος θα αναλάβει ο Καραγκιόζης με βοηθό το Μπαρμπαγιώργο!
Πού θα καταλήξουν άραγε......;

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ: HELIX: «Η τρέλα της ημέρας»

Προαύλιο 2ου Δημοτικού Σχολείου Οδός Δορυλαίου

«Η τρέλα της ημέρας» είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα άμεσο και ζωντανό που βασίζεται στους κλόουν και πλανόδιους θεατρίνους του δρόμου. Είναι μία σύνθεση από εντελώς απροσδόκητα στιγμιότυπα, χωρίς λόγια, με αφετηρία ένα ρευστό σενάριο όπου οι ηθοποιοί μπορούν να αυτοσχεδιάσουν και να ενεργήσουν μ’ έναν σχετικά ελεύθερο τρόπο. Ο θεατής εμπλέκεται σε ορισμένα σημεία της δράσης συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στο να φτιαχτεί ένα θέαμα γεμάτο χιούμορ, μουσική και ρυθμό.
«Η τρέλα της ημέρας» έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το Θέατρο Δρόμου δημοφιλές και αγαπητό στο ευρύτερο κοινό. Ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, φωτιές και πυροτεχνήματα και πολλές εκπλήξεις, συνθέτουν μια διασκεδαστική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Βουλγαρία, την ημέρα της γιορτής της Σόφιας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 11.00 μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: SAX MEDITERRANEE: ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Άλσος Άρη Αλεξάνδρου, σπίτι προσκόπων (είσοδος από οδό Κολοκοτρώνη)

Ο συνθέτης και σαξοφωνίστας Γιώργος Δαραβέλης μαζί με τον γνωστό σαξοφωνίστα Στάθη Μαυρομμάτη δημιούργησαν μαζί με δύο μαθητές τους το κουαρτέτο των σαξοφώνων Sax Mediterranee, με σκοπό την εκτέλεση όχι μόνο του γνωστού «κλασσικού» ρεπερτορίου του σαξοφώνου.

Η βασική τους πρόθεση είναι να γνωρίσουν στο κοινό τους «σκοπούς» και ήχους από την παράδοση την Ελληνική (δημοτικά, Σμυρνέικα, Πολίτικα τραγούδια κλπ.) αλλά και άλλων μουσικών πυρήνων της Μεσογείου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ). Ακόμα έχουν αναφορές σε Κέλτικα παραδοσιακά και μεσαιωνικά τραγούδια, σκοπούς της Λατινικής Αμερικής και φυσικά τζαζ και τραγούδια που γράφτηκαν ή μεταγράφηκαν απο τον Γιώργο Δαραβέλη για το ρεπερτόριο του κουαρτέτου σε στυλ «Mediterranee».

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ : «Το ταξίδι της θάλασσας μέσα στο τραγούδι»

Οδοί Σινώπης και Αμασείας

Από την παράδοση «στο’ πα και στο ξαναλέω» ως τον Καββαδία.. Κι απ’ το γραφικό «Φαληράκι» του Αττίκ ως τη «Θαλασσογραφία» του Σαββόπουλου...
Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου και το μουσικό της σύνολο «Άρωμα Γυναίκας», παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με κυρίαρχο στοιχείο τη θάλασσα και τα τραγούδια της και το αφιερώνουν στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

Το «Άρωμα Γυναίκας» αποτελούν οι:
Λευκή Κολοβού - ηλεκτρικό βιολοντσέλο
Μπρούνα Μαλού - ηλεκτρικό βιολί
Μαρί Χασάπη - ηλεκτρικό κοντραμπάσο

Συνοδεύουν οι «ΚΥΚΛΟΣ band»:
Κίμων Πολλάτος - ηλεκτρικές & ακουστικές κιθάρες, φωνητικά
Johnny Cefa - ηλεκτρικό μπάσο
Δημήτρης Γρυδάκης - ηλεκτρικό μπάσο
Γιώργος Εμμανουήλ - τύμπανα

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 μ.μ.
«Του κόσμου τα παραμύθια...» με την παραμυθού ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Άλσος Άρη Αλεξάνδρου, σπίτι προσκόπων (είσοδος από οδό Κολοκοτρώνη)

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη επιλέγει από το ρεπερτόριό της ιστορίες από τις πέντε ηπείρους δημιουργώντας ένα πρόγραμμα αφήγησης ειδικά για το φεστιβάλ Υμηττού. Με τη συνοδεία πρωτότυπων μουσικών οργάνων απ’ όλες τις γωνιές της γης η παραμυθού θα αφηγηθεί ιστορίες από τις πέντε ηπείρους.