Αρωμα θάλασσας

13.07.2009
Στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας το restaurant-bar «Μπαλκόνι» βάζει πλώρη για ταξίδια του μυαλού και της γεύσης. Εκει, στην άκρη του βράχου και αγκαλιά με το απέραντο γαλάζιο, τα ευφάνταστα πιάτα απογειώνουν τη διάθεση.

Xώρος εντυπωσιακός που μοιράζεται σε επίπεδα, πληθωρικοί καναπέδες, bamboo πολυθρόνες, ξύλινο ντεκ που χαρίζει την αίσθηση καταστρώματος πλοίου. Το βλέμμα ταξιδεύει μαγεμένο σε καλοκαιρινές αποδράσεις στα γαλάζια νερά του Ευβοϊκού. Τα καλοκαιρινά αρώματα και οι εκλεπτυσμένες γεύσεις που αποπνέουν τα πιάτα του σεφ Χαράλαμπου Φλεβάρη σας ταξιδεύουν. Η κουζίνα σάς συστήνει με τις πάντα αγαπημένες ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Θα απολαύσετε χαλαρά μετά τις βουτιές σας στην παραλία ντακάκια με κάππαρη, ελιές και κατίκι Δομοκού αλλά και ευωδιαστές μελιτζάνες σαγανάκι με μοτσαρέλα και δυόσμο. Μαζί με τις ψητές σαρδέλες θα συνδυάσετε και μια λαχταριστή ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών με σταφύλια και μανούρι ψητό. Τα λινγκουίνι με τομάτα, ελιά, φέτα και κάππαρη είναι ένα πιάτο που συντονίζεται απόλυτα με το πνεύμα της εποχής. Θα υποκύψετε στη μεστή νοστιμιά που αποκαλύπτει το μοσχαράκι που συνοδεύεται με πουρέ μελιτζάνας. Αν, πάλι, αποφασίσετε να πιείτε το ουζάκι σας, που ταιριάζει με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, τότε η θαλασσινή ποικιλία με καλαμάρι, γαριδάκι τηγανητό, χταποδάκι ξιδάτο, φάβα, κολοκυθοκεφτέδες και διάφορα άλλα μεζεδάκια φαντάζει ελκυστική. Θα κλείσετε γλυκά με κολασμένο σουφλέ σοκολάτας αλλά και μους καραμέλας με τραγανή βάση σοκολάτας. Το «Μπαλκόνι» προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας, για καφέ, φαγητό ή ποτό, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Επιλεγμένες μουσικές, φιλόξενο σέρβις και parking εξασφαλισμένο συμπληρώνουν την ευχάριστη εικόνα.