Παραστάσεις στο Τρένο στο Ρουφ!

31.07.2009
Στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ τη χειμερινή περίοδο που μας έρχεται θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα!
Στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ τη χειμερινή περίοδο που μας έρχεται θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα!

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ
ΤΟ ΚΟΛΙΕ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ της Carole Fréchette

Μια γυναίκα της Δύσης συναντά τον κόσμο του πόνου και του πένθους της Ανατολής. Μια ευαίσθητη διαδρομή γνώσης και συνειδητοποίησης, έξω από ιδεολογίες, μέσα από την οποία προβάλλεται η επιτακτική ανάγκη μετατόπισης από το ανώφελο "εγώ" στο δημιουργικό "εμείς", που τόσο απουσιάζει στην εποχή μας.

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη, συνεργάζεται η Αλκυώνη Βαλσάρη
Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Video-Art: Μαριάννα Στραπατσάκη
Παίζουν: Τατιάνα Λύγαρη, Βαγγέλης Ρόκκος, Ανατολή Αθανασιάδου

Πρεμιέρα: Αρχές Νοεμβρίου 2009


Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ- Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ του Ευγένιου Τριβιζά

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το παιδικό θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά, Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ- Το μυστικό του πειρατή Μπελαφούσκ.

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη, συνεργάζεται η Αλκυώνη Βαλσάρη
Σκηνικά- Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Βοηθός Σκηνογράφου: Σμαράγδα Κανάρη

Παίζουν: Μανώλης Σορμαϊνης, Χρύσανθος Καγιάς, Ανδρέας Μαριανός, Κωστής Κορωναίος, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αννέτα Κορτσαρίδου, Τζούλι Τσόλκα, Γιάννης Διαμαντής και Ηρακλής Κωστάκης

Πρεμιέρα: τέλη Οκτωβρίου 2009



ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ ORIENT EXPRESS
Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΗΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η σατιρική μουσικοθεατρική παράσταση «Η αρπαγή της Ηνωμένης Ευρώπης», αποτελεί ένα «ιλαρόν μουσικόν έπος» σε ποιητική έμμετρη μορφή. Η πλοκή του βασίζεται στο γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο της αρπαγής της Ευρώπης απ’ τον Δία, σύμφωνα με τον οποίο ο πατέρας των θεών γνωστός για τις ερωτικές του παρασπονδίες μεταμορφώνεται σε ταύρο, απάγει την Ευρώπη και την μεταφέρει απ’ τη Φοινίκη στη Κρήτη όπου και ενώνεται μαζί της στο Δικταίον Άντρον.

Η ένωση Δία και Ευρώπης στο έργο, όπως συμβαίνει και στο μύθο, ολοκληρώνεται με τη συγκατάθεση της κοπέλας ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται κωμικά επεισόδια όπου μνημονεύονται επίκαιρα θέματα όπως οι περαιτέρω συναινετικές ευρωπαϊκές προοπτικές, οι νέες χώρες της σύγχρονης ευρωπαϊκής διεύρυνσης και λοιπά.

Κείμενο: Μηνάς Αλεξιάδης
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Κοστούμια: Νατάσα Ζούκα
Παίζουν: Θανάσης Βλαβιανός, Σωτηρία Ρουβολή, Ανδρέας Στεργίου, Ευαγγελία Τσιάρα

Πρεμιέρα: τέλη Οκτωβρίου 2009



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS
Μετά από την επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι λογοτεχνικές συναντήσεις, συνεχίζεται και φέτος ο Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ τα μεσημέρια της Κυριακής στο Orient Express. Το αναγνωστικό κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία, στο ζεστό και οικείο περιβάλλον του βαγονιού, να συναντήσει Έλληνες πεζογράφους, ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς και να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της ζωής και του συγγραφικού τους έργου μαζί με ένα ποτήρι κρασί και ένα γευστικό πιάτο.