Φύλλα από γυαλί και Βιρτζίνια Γουλφ στο Απλό

03.08.2009
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το φετινό πρόγραμμα του Απλού Θεάτρου, καθώς από τις αρχές Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή θα παρουσιαστεί το έργο "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;" του σημαντικότερου εν ζωή Αμερικανού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα με τους Δημήτρη Καταλειφό Ράνια Οικονομίδου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Σωτηρία Ρουβολή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το φετινό πρόγραμμα του Απλού Θεάτρου, καθώς από τις αρχές Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή θα παρουσιαστεί το έργο "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;" του σημαντικότερου εν ζωή Αμερικανού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα με τους Δημήτρη Καταλειφό, Ράνια Οικονομίδου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Σωτηρία Ρουβολή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σύμφωνα με τον Ζαν Κω, Γάλλο συγγραφέα και μεταφραστή του έργου του στα Γαλλικά, ο Άλμπη κατασκεύασε μια βόμβα της οποίας τα εκρηκτικά συστατικά μας διαφεύγουν και την ρύθμισε και την πυροδότησε με τρόπο ανελέητο. Η αυλαία ανοίγει και η βόμβα εκρήγνυται... Δημιουργούνται αμείλικτες και συνεχείς αντιδράσεις. Η μια φράση μετά την άλλη, η μια πράξη μετά την άλλη είναι καταλυτικά μαστιγώματα.

Στη Νέα Σκηνή από τις αρχές Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το έργο του Φίλιπ Ρίντλευ Φύλλα από γυαλί σε μετάφραση Ευάγγελου Τυρόγλου, σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου με τους Θέμιδα Μπαζάκα, Μαρία Παρασύρη, Γιωργή Τσαμπουράκη και Θανάση Δόβρη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους,

Το Φύλλα από γυαλί (2007) έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης αγγλικής δραματουργίας και ο συγγραφέας του Φίλιπ Ρίντλεϋ, ένας αναγεννησιακού τύπου καλλιτέχνης (ζωγράφος, φωτογράφος, κινηματογραφιστής, συγγραφέας παιδικών βιβλίων) και συγγραφέας 14 θεατρικών έργων, έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην πρώτη γραμμή των σύγχρονων βρετανών δραματουργών.

Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό και βραδυφλεγές δράμα, που στρέφεται γύρω από την ιστορία μιας οικογένειας, τα ένοχα μυστικά της, την προσπάθειας αποσιώπησής τους και την τελική έκρηξη που φέρνει το χάος και την καταστροφή χωρίς τη λύτρωση.

Τέλος, η παράσταση του έργου του Ρομπέρτο Ατάϋντε ?Δεσποινίς Μαργαρίτα? που παίχτηκε κατά την χειμερινή περίοδο 2008-2009 στην Νέα Σκηνή σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου με την Όλια Λαζαρίδου και Άρη Μπινιάρη, από 14 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2009 θα παρουσιαστεί στο θέατρο Καλαμαριάς σε συμπαραγωγή με την εταιρεία Α. Μανάφης - Νόρα Χριστοδούλου Ο.Ε.