Βυσσινόκηπος, Γράμμα και Απαλλαγή στο Κεφαλληνίας

17.09.2009
Με το κλασικό αριστούργημα του Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος» ξεκινά τη φετινή χειμερινή περίοδο η Α΄Σκηνή της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Με το κλασικό αριστούργημα του Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος» ξεκινά τη φετινή χειμερινή περίοδο η Α΄Σκηνή της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Πρόκειται για ένα από τα δυνατότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου και το σημαντικότερο έργο του Ρώσου συγγραφέα, το οποίο ο ίδιος πάντα χαρακτήριζε ως κωμωδία. Γραμμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα, σκιαγραφεί μια οικογένεια που βυθίζεται στην επερχόμενη καταστροφή. Παραδομένοι με αναμελιά στις αναμνήσεις τους, οι ήρωες ερωτεύονται, εξομολογούνται, χορεύουν, διασκεδάζουν, κάνουν ταχυδακτυλουργικά, ονειρεύονται, χωρίς να βλέπουν το δραματικό τέλος που πλησιάζει με την πώληση του σπιτιού και τον αφανισμό του βυσσινόκηπου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ :
Χρύσα Προκοπάκη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Στάθης Λιβαθινός
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Ελένη Μανωλοπούλου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Αλέκος Αναστασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ : Θοδωρής Αμπαζής ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ : Κωνσταντίνος Μίχος
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Μάρκος Τσούμας

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):
Μπέττυ Αρβανίτη, Κώστας Γαλανάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Βασίλης Καραμπούλας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Μαρίνα Συμεού, Άρης Τρουπάκης, Γιάννης Φέρτης


Με το «Γράμμα στην Κόρη μου» του Αρνολτ Γουέσκερ ξεκινά αντιστοίχως η Β΄Σκηνή της Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κυρίτση.

Η Μέλανι είναι μια αναγνωρισμένη και πετυχημένη τραγουδίστρια με ένα πιστό κοινό που την ακολουθεί παντού. Σε όλη την διάρκεια του έργου γράφει στην κόρη της, μια επιστολή, συμβουλευτική επιστολή, ευφάνταστη, ανατρεπτική, αιρετική, αυτοκριτική, αποκαλυπτική. Συγχρόνως, το ίδιο το γράμμα μετατρέπεται κάποιες στιγμές σε ένα εξομολογητικό παραλήρημα που περιγράφει της ενοχές που αισθάνεται η ίδια ως ανεπαρκής μητέρα?Έχει 6 μέρη και κάθε μέρος κλείνει μ΄ ένα τραγούδι, σε στίχους του συγγραφέα και μουσική σύνθεση ειδικά γραμμένη για την παράσταση από τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία : Βασίλης Κυρίτσης
Σκηνικά - κοστούμια : Λαλούλα Χρυσικοπούλου
Μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Στο ρόλο της Μέλανι, η Μάνια Παπαδημητρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ




Από τα μέσα Ιανουαρίου στη Β΄Σκηνή την θεατρική σκυτάλη θα παραλάβει η «Απαλλαγή» της Linda McLean σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου.

Γραμμένο το 1999, το Riddance (Απαλλαγή) αποτέλεσε το ηχηρό ντεμπούτο της Linda McLean, χαρίζοντας της πολλά βραβεία και καθιερώνοντάς την ως μια από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της σύγχρονης σκοτσέζικης και γενικότερα αγγλόφωνης δραματουργίας.
Η υπόθεση στρέφεται γύρω από την ιστορία τριών φίλων που ξανασυναντιούνται απρόσμενα μετά από 20 χρόνια υπεκφυγών και αποκρύψεων και αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωποι με τα φαντάσματα και τα ένοχα μυστικά της παιδικής τους ηλικίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Βίκυ Γεωργιάδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Κώστας Ανδρέου

ΔΙΑΝΟΜΗ :
Κέννυ: Άκης Λυρής
Κλαιρ: Λαμπρινή Αγγελίδου
Φρανκ: Θανάσης Χαλκιάς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010