Βάλτερ Σάλες και Κρίστεν Στιούαρτ μιλούν για το «Στο Δρόμο»

28.07.2013
Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της κινηματογραφικής μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος του Τζακ Κέρουακ μιλούν στον Ορέστη Ανδρεαδάκη για την ταινία, τους χαρακτήρες, και την ανάγκη δημιουργίας νέων ιδεών. Δείτε το βίντεο.

Αυτός είναι ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας». Αυτή η εφηβική σταρ του «Twilight». Και το «Στο Δρόμο» είναι το μυθιστόρημα-ορόσημο της μπιτνικ γενιάς και ένα από τα πιο κλασσικά λογοτεχνικά έργα της Αμερικής.

Στα τέλη του ‘40 στην Νέα Υόρκη, ο Σαλ Πάρανταϊς (Σαμ Ράιλι), ένας 24χρονος συγγραφέας, γνωρίζει τον Νταν Μοριάρτι (Γκάρετ Χέντλαντ), έναν 20χρονο πρώην φυλακισμένο με ευέλικτη ηθική, «τρομακτικά ενθουσιασμένο με τη ζωή» και την όμορφη σύζυγό του, Μέριλου (Κριστεν Στιούαρτ). Οι τρεις τους περνάνε τις έντονες και γεμάτες αλκοόλ νύχτες τους κάνοντας όνειρα για έναν άλλο κόσμο, ενώ μπροστά τους ανοίγεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στους ατέλειωτους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης και το MEGA βρέθηκαν με τους συντελεστές της ταινίας , οι οποίοι του μίλησαν για τη σημασία του Κέρουακ σήμερα, τους χαρακτήρες του έργου, την ελληνική κρίση και την ανάγκη δημιουργίας νέων ιδεών. Δείτε στο βίντεο τι είπαν: