Ο Ροντρίγκεζ για το "Predators"

03.05.2010
«To Predators δεν θα είναι ακόμη ένα «χαζό» sequel!» Μια αποκλειστική συνέντευξή του Ρόμπερντ Ροντρίγκεζ στο Cinemag.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός, Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ μας μιλά για το νέο του κινηματογραφικό παιδί την ταινία Predators που αναμένεται στους κινηματογράφους της χώρας μας τον Σεπτέμβριο. Η ταινία είναι ένα sequel της γνώστης ταινίας του 1988 με πρωταγωνιστή τον Άρλοντ Σβαρτζενέγκερ.

Στη συνέντευξη του ο σκηνοθέτης θυμάται τη μέρα που είδε την ταινία στους κινηματογράφους με τον αδερφό του και το πόσο του άρεσε. Η κλασική ταινία του 1985 αποτελεί συχνά έμπνευση για τον ίδιο και τις ταινίες του. Η συνάντηση του βέβαια με αυτήν την ταινία είναι καρμική, καθώς και τη δεκαετία του 90 του είχε προταθεί να γράψει το σενάριο για το sequel της ταινίας.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με το project που μετρά ήδη 2 ταινίες και μια αποτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης του μύθου με την γνωστή ταινία «Alien vs Predator». Λοιπόν ο Ροντρίγκεζ μας υπόσχεται στην συνέντευξη του ότι δεν θα δούμε ακόμη ένα χαζό sequel, άλλα μια καινούρια μίξη όλων των χαρακτηριστικών που έχουν χαρακτηρίσει την πρώτη ταινία και έχει μείνει κλασική.

Παρόλο που αυτήν την φορά θα μείνει πίσω από τις κάμερες, ασχολήθηκε με την ταινία όσο περισσότερο μπορούσε. Ο σκηνοθέτης Νιμρόντ Αντάλ ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου, καθώς οι δύο τους έχουν μια κοινή αισθητική.

Σε αυτή την ταινία έχει γίνει μια προσπάθεια να δοθεί βάση τόσο στην περιπέτεια και το κυνήγι άλλα και στους χαρακτήρες, που θα έχουν περισσότερο βάθος. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέχθηκαν ασυνήθιστοι ηθοποιοί για τους ρόλους όπως ο Άντριαν Μπρόντι. Όλα είναι αναβαθμισμένα σε αυτή την ταινία, θα δούμε νέα χαρακτηριστικά των Predators, τόσο στα όπλα όσο και στους χαρακτήρες, μια νέα επανερμηνεία του μύθου 20 χρόνια μετά.

Όλα στοχευμένα ώστε να δώσουν ένα νέο βάθος στην ταινία που θέλει αν όχι να ξεπεράσει την αυθεντική σίγουρα να ξεφύγει από την κατάρα, που θέλει τα sequel να είναι πάντα χειρότερα του αυθεντικού!

Κατερίνα Εξερτζόγλου