Νέα «Ελληνική Κουζίνα» από τη Βέφα Αλεξιάδου

09.05.2011
Ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με 75 νέες συνταγές επανακυκλοφορεί το κλασικό πια βιβλίο συνταγών της Βέφας Αλεξιάδου, "Ελληνική Κουζίνα - Μαγειρική".
Σε νέα πολυτελή έκδοση επανακυκλοφορεί ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, το κλασικό πια βιβλίο συνταγών της Βέφας Αλεξιάδου, «Ελληνική Κουζίνα - Μαγειρική».
Η "εθνική μας μαγείρισσα" για μια ακόμη φορά μας κάνει το τραπέζι προτείνοντας παλαιές και νέες συνταγές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σήμερα αλλά και πολλές ιδέες για την παρουσίαση των φαγητών.
Στα εισαγωγικά κείμενα του βιβλίου, παραμένει το πλούσιο υλικό από τη λαϊκή και τη θρησκευτική παράδοση που συνδέεται με το φαγητό, ενώ στη νέα έκδοση έχουν προστεθεί 75 καινούργιες συνταγές.
Το βιβλίο που περιλαμβάνει συνολικά 375 συνταγές της ελληνικής κουζίνας, παρουσιάστηκε με αφορμή το ταξίδι της συγγραφέως στην Αμερική, για τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπική εκδήλωση της Orthodox Philoptochos Society στο Detroit, όπου μαζί με την κόρη της Αλεξία, έδειξαν πασχαλινά πιάτα στους 500 και πλέον παριστάμενους.
Μετά την πρωτοφανή επιτυχία της εκδήλωσης, τα έσοδα της οποίας πρόκειται να διατεθούν για αγαθοεργίες, η Βέφα απάντησε θετικά στην πρόσκληση που της έγινε από τους διοργανωτές, να παραστεί του χρόνου σε δύο ανάλογες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Chicago και στο Μαϊάμι.

Άλλη μια σημαντική κατάκτηση μητέρας και κόρης που προστέθηκε σε μια σειρά επιτυχιών και ήρθε αμέσως μετά τη βράβευσή τους στο Παρίσι -στο πλαίσιο της Paris Cookbook Fair, από τα Gourmand Cookbook Awards- για τη σειρά «Αλφαβητάρι της Μαγειρικής» επί δεύτερη συνεχόμενη χρόνια.