Kαλοκαιρινό δείπνο για 4 με 20 ευρώ αλά Pandespani

09.08.2012
Eνα ωραίο καλοκαιρινό δείπνο, οικονομικό, με σπιτική άποψη που διαθέτει επίσης ένα μικρό... twist.

Με αφορμή την φίλη μας elizasal, που επενέφερε το θέμα πριν λίγες μέρες στα σχόλια της συνταγής του πέστο, παραθέτουμε σήμερα ένα ωραίο καλοκαιρινό δείπνο, οικονομικό, με σπιτική άποψη που διαθέτει επίσης ένα μικρό twist, όπως λέει και η άλλη σούπερ φίλη μας, η Λεώνη, στην οποία πάρα πολλά οφείλουμε για ό,τι έχει σχέση με το θέμα branding του pandespani, όπου διάφορα ετοιμάζουμε στο εγγύς μέλλον.

Δείπνο για 4 με 20 ευρώ λοιπόν, με τις τρέχουσες θερμοκρασίες και έχει ως εξής:

1. Ορεκτικό: Γαύρος μαρινάτος. Κάντε τον την προηγουμένη και βάλτε τον σε μικρές φρυγανισμένες φετούλες (ολόκληρες από μπαγκέτ ή μισές από άλλο ψωμί ή και τρίτα) που τις έχετε περάσει/τρίψει ελαφρά με μισή σκελίδα σκόρδο. Βάλτε πάνω τους επίσης, πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό, να δείχνουν όλες μαζί στο πιάτο πράσινες και δροσερές.

2. Πρώτο πιάτο: Γκασπάτσο. Η ανδαλουσιανή ντοματόσουπα. Απλώς δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγή αυτές τις μέρες και γίνεται φυσικά από το πρωί ή και την προηγουμένη. Για περισσότερο στιλ (όχι πως απαραιτήτως το χρειάζεται) μπορείτε να την σερβίρετε σε μεγαλούτσικα ποτήρια και να παίξει στην κατηγορία large verrines.

3. Κύριο πιάτο: Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κολοκυθιού. Light και με πολλή άποψη. Η συνταγή μας είναι για 2πλάσια σχεδόν ποσότητα. Για τα 4 άτομα, θα χρειαστείτε τη μισή. Επίσης ετοιμάζεται πολύ νωρίτερα, πράγμα που πολύ βολεύει.

4. Επιδόρπιο: Ροδάκινα με αμαρέτο. Έτσι για να υπάρχει το σούπερ πικ στο τελείωμα.

Περισσότερες συνταγές αλά Pandespani μπορείς να βρεις εδώ.

Κι επειδή στης ακρίβειας τον καιρό δεν πετάμε τίποτα, διάβασε μερικούς έξυπνους τρόπους για να αξιοποιήσεις και να μετατρέψεις το φαγητό που περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα. Για να το πετάξεις ούτε λόγος! Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα πολλές! Κάνε κλικ εδώ και μάθε τις.