Διπλωμένα σφολιατίνια

23.07.2009
Για να ικανοποιήσουν τη μεγάλη αδυναμία τους τη σοκολάτα!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο ζύμη φρέσκιας
  • σφολιάτας Pillsbury
  • 100 γραμ. σοκολάτα σε κομμάτια
  • 2 φλιτζ. σιρόπι βύσσινο
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • βύσσινο γλυκό
  • αλεύρι για τον πλάστη και τον πάγκο

Τι κάνουμε:

Μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του γλυκού, βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο, για να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τη ζύμη της σφολιάτας Pillsbury επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και με ένα πιρούνι, τρυπάμε ελαφρά κάθε κομμάτι σε διάφορα σημεία. Κατόπιν πασπαλίζουμε το κάθε κομμάτι με μερικά αμύγδαλα και τα διπλώνουμε στη μέση.

Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη σοκολάτα, μαζί με το σιρόπι βύσσινο, ανακατεύουμε και μόλις η σοκολάτα λιώσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα σφολιατίνια, περιχυμένα με το σιρόπι σοκολάτας-βύσσινου και γαρνιρισμένα με βύσσινο γλυκό.

Συμβουλή
Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορούμε εκτός από το βύσσινο γλυκό, να γαρνίρουμε και με ξύσματα σοκολάτας ή τρούφα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός από κόκκινο σταφύλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ