Αρνάκι δεντρολιβανάτο με πατάτες

13.04.2009
Αρνάκι με ιδιαίτερο άρωμα!

Τι έχουμε:

  • 1 μπούτι από αρνί (1 1/2 κιλό)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 πακετάκι βιτάμ
  • 3-4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το μπούτι από το αρνάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το λάδι, 2 κλωναράκια από το δεντρολίβανο σπασμένα σε κομμάτια, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστεί.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το μισό Βιτάμ, λιωμένο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στραγγίζουμε το μπούτι από τη μαρινάδα, το αλείφουμε με το υπόλοιπο βιτάμ, το βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με την λαδόκολλα, προσθέτουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο κομμένο σε κομμάτια.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Σε μια πιατέλα, βάζουμε το μπούτι μαζί με τις πατάτες και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπούτι από κατσικάκι.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ