Πατάτες φούρνου με γλυκιά σάλτσα

21.05.2009
Ταιριάζει παντού!

Τι έχουμε:

  • 3-4 πατάτες
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • κλωναράκια δεντρολίβανου
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Περνάμε προσεκτικά 4-5 κομμάτια από τις πατάτες στα κλωναράκια του δεντρολίβανου και τα βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνοντάς τα με το λάδι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι, το μπαλσάμικο, την πιπεριά λιωμένη στο μπλέντερ, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί με τις πατάτες και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Επιλέγουμε σκληρά κλωναράκια από δεντρολίβανο για να μη μας σπάσουν όταν περάσουμε τις πατάτες.

το κατάλληλο κρασί Μαντηλαριά.