Γλυκό μηλαράκι

16.07.2009
Για όσους έχουν αδυναμία στα μήλα.

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό φιρίκια
  • 2 1/2 λεμόνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1 βανίλια
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ολόκληρα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα φιρίκια και με το ειδικό εργαλείο ή ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα τους.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από την αντίθετη μεριά του κοτσανιού με ένα λεπτό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο, δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο τους.

Τα βάζουμε στη συνέχεια ένα ένα με τη βάση τους προς τα κάτω σε ένα μπολ με τον χυμό από το ένα λεμόνι και νερό για να μη μαυρίσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη και τον χυμό από 1/2 λεμόνι και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τα φιρίκια στραγγισμένα μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα βράζουμε για ακόμα δέκα λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα για μία ολόκληρη μέρα.

Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι, τη βανίλια και ξαναβάζουμε στη φωτιά το γλυκό να βράσει μέχρι να δέσει καλά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις το γλυκό κρυώσει, το βάζουμε μέσα σε ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο βάζο, ρίχνοντας μερικά αμύγδαλα ολόκληρα.

Αποθηκεύουμε το βάζο σε δροσερό μέρος ή μέσα στο ψυγείο.

Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε στο εσωτερικό κάθε φιρικιού και από ένα αμύγδαλο.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ