Γαρίδες βοσπόρου

19.03.2009
Με ιδιαίτερη καταγωγή!

Τι έχουμε:

  • 4 ή 5 μεγάλες γαρίδες (0-0)
  • 100 γραμ. φύλλο κανταϊφι
  • λάδι ελιάς για το τηγάνι
  • 5-6 κουταλιές σος από ξινό ροδιού (συμπυκνωμένος χυμός ροδιού από την Πόλη)
  • φύλλα ρόκας
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη μαρινάδα:

  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, αφήνοντας μόνο την ουρά τους, βγάζουμε προσεκτικά το έντερο και τις πλένουμε.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μια ώρα.

Τις στραγγίζουμε από τη μαρινάδα, τις περνάμε στα καλαμάκια κατά μήκος του σώματός τους και τις τυλίγουμε με το φύλλο κανταϊφιού.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, τις τηγανίζουμε και όταν ροδίσουν τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πλένουμε τα φύλλα της ρόκας, τα στραγγίζουμε, τα χοντροκόβουμε και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα.

Βγάζουμε τα καλαμάκια από τις γαρίδες, τις βάζουμε πάνω στα φύλλα ρόκας και περιχύνουμε με τη σος ροδιού.

Συμβουλή

Αντί για σος από ξινό ρόδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γρεναδίνη.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαντινείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ