Κοτόπουλο κατσιατόρε

14.05.2009
Αλλη μια ιταλική γεύση που θα μας ενθουσιάσει!

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 μπουκάλι Pumarro σπιτική ντομάτα
  • 1 κουτάκι μανιτάρια
  • 20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 3 - 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουταλάκι ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, μαζί με το λάδι και 2 κουταλιές από το βιτάμ και τα αφήνουμε να σοταριστούν, έως ότου χρυσίσουν.

Κατόπιν με μια ξύλινη κουτάλα, σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στη μία άκρη του τηγανιού, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις τα κομμάτια του κοτόπουλου σοταριστούν, τα ρίχνουμε, μαζί με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο βιτάμ, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και μόλις χρυσίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην καεί η ζάχαρη. Οταν τα κρεμμυδάκια καραμελώσουν, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα βράζουμε όλα μαζί, για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίχνουμε το Pumarro σπιτική ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 40 50 λεπτά.

Μόλις το φαγητό ετοιμαστεί, το βάζουμε σε μια πιατέλα, το γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μανιτάρια να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές.

το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ