Αρνάκι ρολό

16.04.2009
Ξέρω, ξέρω... Πάσχα χωρίς οβελία δεν γίνεται.

Ξέρω, ξέρω... Πάσχα χωρίς οβελία δεν γίνεται. Κι όμως, αν έχετε μείνει σπίτι και ο καιρός δεν ευνοεί τις σούβλες και τα γλέντια στο ύπαιθρο, ένα γευστικό και ζουμερό αρνάκι, όπως αυτό που προτείνει η οικοδέσποινα της μαγειρικής εκπομπής «Μαγειρέματα» του ΣKAΪ, είναι ό,τι πρέπει!

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 2,5-3 κιλά αρνάκι ξεκοκαλισμένο
  • 200 γραμμ. φέτα
  • 100 γραμμ. ανθότυρο
  • 100 γραμμ. μανούρι
  • 1/2 φλιτζ. τσ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζ. τσ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμ. συκώτι αρνιού
  • 3 αβγά
  • 100 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί ψίχα τριμμένο σε χοντρά ψίχουλα
  • 6 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτ. σούπ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει το αρνί, να κόψει τα κάτω πόδια και να αφήσει τα επάνω, αφού τα ξεκοκαλίσει και αυτά.

2. Πλένετε καλά το αρνάκι και το αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά.

3. Κόβετε το συκώτι σε πολύ μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα σοτάρετε με ελαιόλαδο.

4. Σοτάρετε τα κρεμμύδια ?χωριστά τα φρέσκα από το ξερό? και το τριμμένο ψωμί. Κόβετε τα τυριά σε κυβάκια ή τα τρίβετε με τα δάχτυλά σας. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και το δυόσμο.

5. Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά, ανακατεύετε, προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά και πάλι ανακατεύετε προσεκτικά. Προσθέτετε το πιπέρι, το αλάτι (μπορεί να μη χρειάζεται λόγω των τυριών).

6. Γεμίζετε το αρνί και το ράβετε ή το δένετε. Το αλείφετε με λάδι, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά ρίχνετε το κρασί και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 2 ώρες. Στο ενδιάμεσο το γυρίζετε και προσθέτετε λίγο ακόμα κρασί, αν χρειάζεται.

7. Το αφήνετε λίγο εκτός φούρνου πριν το κόψετε. Μαζεύετε τη σάλτσα από το ταψί, τη δένετε με ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και, αν θέλετε, με λίγο κορν φλάουρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ