Μπρουσκέτα με βασιλικο

23.04.2009
Ιταλικής καταγωγής!

Τι έχουμε:

  • 1 φρατζόλα ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 10 -15 φύλλα βασιλικού
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1-2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι χοντρό
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους, πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και κατόπιν τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Πλένουμε τον βασιλικό και αφού τον στραγγίξουμε, τον ψιλοκόβουμε μέσα στο μπολ με τις ντομάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βιτάμ, βάζουμε τις φέτες του ψωμιού και αφήνουμε να ψηθούν για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, έως ότου χρυσίσουν και γίνουν τραγανές.

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το τρίβουμε επάνω στις ψημένες φέτες, ώστε να πάρουν τη μυρωδιά του. Αν πάλι θέλουμε να είναι η γεύση του σκόρδου εντονότερη, μπορούμε να το λιώσουμε και να το αλείψουμε επάνω στις φέτες.

Βάζουμε τις φέτες σε μια πιατέλα, απλώνουμε στην επιφάνειά τους, με ένα κουτάλι, το μείγμα με τις ντομάτες και σερβίρουμε.

Γίνονται ακόμη νοστιμότερες αν τις πασπαλίσουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

Συμβουλή
Τις φέτες του ψωμιού, μπορούμε να τις ψήσουμε και στο γκριλ του φούρνου.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Μαντηλαριά με απαλό άρωμα και μέτριο σώμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ