Χαλούμι μαριναρισμένο με δυόσμο

23.04.2009
Μια ιδιαίτερη γεύση που θα μας ενθουσιάσει!

Τι έχουμε:

  • 2 πακετάκια χαλούμι
  • 6 κουταλιές βιτάμ
  • 1 λεμόνι (το χυμό)
  • 1 φλιτζ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κουταλάκι κάπαρη
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι λευκό

Για το γαρνίρισμα:

  • Φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:

Από το προηγούμενο βράδυ, κόβουμε το χαλούμι σε φέτες, με ένα ειδικό μαχαίρι για τυρί και το βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, το δυόσμο και την κάπαρη. Κατόπιν σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, βγάζουμε από το μπολ τις φέτες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.

Λιώνουμε 3 κουταλιές από το βιτάμ και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια ενός αντικολλητικού τηγανιού με λίγο από το λιωμένο βιτάμ. Κατόπιν βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες από το χαλούμι και τις αφήνουμε να ψηθούν, για ένα λεπτό περίπου από κάθε πλευρά, έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, αλείφουμε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με το υπόλοιπο βιτάμ, βάζουμε στο σκεύος τις φέτες από το χαλούμι και τις ψήνουμε κάτω από το γκριλ για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Σερβίρουμε το χαλούμι μέσα στο πυρίμαχο σκεύος, γαρνιρισμένο με φύλλα δυόσμου και το συνοδεύουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.

Συμβουλή
Συνοδεύουμε το χαλούμι με σουσαμένια κριτσίνια για μεγαλύτερη νοστιμιά!

Το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ