Γαρίδες σκάμπι

14.05.2009
Μαγειρεύεται διαφορετικά, σχεδόν σε κάθε περιοχή της Ιταλίας

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό γαρίδες Νο 1
  • 1 φλιτζ. ψίχα ψωμιού
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • το χυμό από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:
Βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά, τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στην συνέχεια, λιώνουμε το βιτάμ σε ένα τηγάνι ή σε ένα σκεύος που να μπαίνει στο φούρνο και σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ρίχνουμε στο σκεύος με το λιωμένο βιτάμ και το σκόρδο την ψίχα του ψωμιού και την απλώνουμε με μια κουτάλα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από την ψίχα τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και τον ζωμό των λαχανικών.

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου οι γαρίδες ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρουμε τις γαρίδες στο σκεύος, πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή
Μπορούμε να μη βάλουμε το ζωμό αλλά θα πρέπει να τις ψήσουμε κάτω από το γκριλ.

Το κατάλληλο κρασί: Ροζέ.