50.000 ευρώ μοσχοπουλήθηκε το φόρεμα της Έιμι

01.12.2011
Τα νέα για το φόρεμα της Έιμι Γουάινχαουζ που θα έβγαινε στο σφυρί για φιλανθρωπικό σκοπό, κυκλοφόρησαν στις αρχές του Νοέμβρη!

Τα νέα για το φόρεμα της Έιμι Γουάινχαουζ που θα έβγαινε στο σφυρί για φιλανθρωπικό σκοπό, κυκλοφόρησαν στις αρχές του Νοέμβρη!

Τελικά, ο πλειστηριασμός στο κατάστημα Passion for Fashion' της Κέρι Τέιλορ (Kerry Taylor) πραγματοποιήθηκε και το ποσό στο οποίο πωλήθηκε το στράπλες φόρεμα της Έιμι, δημιούργημα της σχεδιάστριας Disaya Sorakraikitikul, ξεπέρασε κάθε αρχική πρόβλεψη και προσδοκία.

Τις 43.000 βρετανικές λίρες έφτασε η αξία του φορέματος, περί τα 50.000 ευρώ δηλαδή και σίγουρα τούτο αποτελεί δικαίωση και για τον πατέρα της Έιμι, Μιτς Γουάινχαουζ αφού τα έσοδα από το φόρεμα θα δοθούν στο ίδρυμα που δημιουργήθηκε στη μνήμη της κόρης του.

Η ιστορία πίσω από το φόρεμα:

Το 2006, η σχεδιάστρια Disaya δάνεισε το φόρεμα στην άγνωστη τότε Γουάινχαουζ, και συγκεκριμένα στη στυλίστρια της τραγουδίστριας που έψαχνε ένα ιδιαίτερο κομμάτι για το εξώφυλλο του άλμπουμ 'Back To Black'!

Μετά τη φωτογράφιση, το φόρεμα επεστράφη στην σχεδιάστρια που το κράτησε στο αρχείο της ενώ το άλμπουμ της Έιμι έφτασε να πουλήσει 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα. Το εν λόγω εξώφυλλο κυκλοφόρησε με το φόρεμα της Disaya μόνο στην Ευρώπη ενώ στις ΗΠΑ λανσαρίστηκε με άλλο εικαστικό το 2007.

Η Έιμι συνδύασε το σιφόν φόρεμα με κόκκινη δερμάτινη ζώνη, βαριά χρυσά κοσμήματα και λεοπάρ peep-toe γοβάκια στη φωτογράφιση που ανέλαβε η Mischa Richter!

Δες το βίντεο και μάθε τα πάντα για τον πλειστηριασμό του φορέματος της Έιμι!

Κατερίνα Πατούλια