Ο Μπρους Τζένερ μίλησε: «Είμαι και νιώθω Γυναίκα»

25.04.2015
Η αποκάλυψη που περιμέναμε έγινε. Ο πατριός των Καρντάσιαν, Ολυμπιονίκης και πολύτεκνος πατέρας Μπρους Τζένερ (Bruce Jenner) αποκάλυψε στη συνέντευξή του στη Νταιάν Σόγιερ (Diane Sawyer) ότι είναι και και νιώθει γυναίκα και πως αυτός είναι ο πραγματικός του εαυτός.

Οι φήμες για την σταδιακή μεταμόρφωση του 65χρονου χρυσού Ολυμπιονίκη ξεκίνησαν από το 2012, και η ολοκλήρωση έγινε μόλις χτες, όταν ο Τζένερ μίλησε στη Σόγιερ τονίζοντας πως αυτή θα είναι η τελευταία συνέντευξη που δίνει ως άντρας.

Γνωρίζοντας πως εκατομμύρια κόσμου παρακολουθούν τη συνέντευξη, ο Μπρους τόνισε:

«Είμαι γυναίκα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Το μυαλό μου είναι περισσότερο γυναικείο παρά αντρικό. Έτσι είναι η ψυχή μου, περισσότερο γυναικεία. Ξέρω ότι οι άνθρωποι με κοιτούν και βλέπουν μια αντρογυναίκα όμως ο Μπρους ζει σε ένα ψέμα. Προς το παρόν έχω όλα τα αντρικά μέλη αλλά εκείνη (ο γυναικείος του εαυτός) δεν είναι ψέμα. ΔΕΝ μπορώ να συνεχίσω έτσι. Ξέρω ότι δεν γεννήθηκα έτσι αλλά δεν μπορώ να κρύβομαι πια».

Γυναίκα αλλά όχι gay

Στη διάρκεια της συνέντευξής του ο Μπρους υπήρξε απόλυτα ειλικρινής και αποκάλυψε πως παίρνει γυναικείες ορμόνες με σκοπό να μεταμορφωθεί πλήρως σε γυναίκα. Ταυτόχρονα ο 65χρονος πατριός των Κιμ, Κούρτνεϊ και Κλόε Καρντάσιαν τόνισε πως ακόμα έλκεται από γυναίκες αλλά ποτέ δεν του άρεσαν οι άντρες.

Ο Τζένερ ανέφερε μάλιστα πως πάντα απολάμβανε τη σεξουαλική του ζωή και δεν νιώθει γκέι:

«Είμαι ετεροφιλόφυλος. Ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι με άντρες. Ήθελα να είμαι παντρεμένος και να μεγαλώνω παιδιά».

Κι ύστερα ήρθαν τα δάκρυα:

Η συνέντευξη του Τζένερ δεν ήταν παιχνιδάκι. Ο ίδιος εξομολογείται στην κάμερα πως σκεφτόταν εδώ και καιρό πώς θα πει την ιστορία του και πώς θα εξηγήσει στον κόσμο τι έχει περάσει. Εκεί ξέσπασε σε δάκρυα ενώ αποκάλυψε:

«Πάντα ήμουν μπερδεμένος σχετικά με το φύλο μου, Δεν γεννήθηκα γυναίκα αλλά έτσι νιώθω».

Μάλιστα, σε μια στιγμή που ο Μπρους κάνει τις αποκαλύψεις σχετικά με τη γυναικεία του ταυτότητα, παίρνει την απόφαση να αφήσει κάτω τα μαλλιά του που ήταν πιασμένα σε αλογοουρά σε μια κίνηση να τονίσει το ποιός είναι πια.

Τα παιδιά και οι γυναίκες του

Στο δεύτερο μισό της συνέντευξης, η Σόγιες ρωτά τον Τζένερ για το πώς έχουν αντιδράσει τα παιδιά του στην απόφασή του να γίνει γυναίκα. Ο Ολυμπιονίκης παραδέχεται πως η Κιμ τον είχε πιάσει κάποτε στα πράσα ντυμένο με φόρεμα ενώ και οι κόρες που απέκτησε με την Κρις Τζένερ- Κάιλι και Κένταλ- τον έχουν δει με γυναικεία ρούχα.

Εκείνη που αντέδρασε με το χειρότερο τρόπο ήταν πάντως η 30χρονη Κλόε Καρντάσιαν. Όπως αποκαλύπτει ο Μπρους, η Κλόε πέρασε δύσκολα εξαιτίας όλων των απωλειών που έχει βιώσει τελευταία στη ζωή της ενώ η Κιμ ήταν εκείνη που αποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα νέα της μεταμόρφωσής του σε γυναίκα.

Ο Τζένερ πάντως αποκάλυψε στη Σόγιερ, πως μέσα σε 10 χρόνια από τότε που πήρε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1976, ξεκίνησε ορμονοθεραπεία. Για διάστημα περίπου 5 ετών έπαιρνε οιστρογόνα και τόνισε πως οι γυναίκες δεν ξέρουν πόσο τυχερές είναι που μπορούν να είναι και να δείχνουν ο εαυτός τους.

«Ένιωσα ότι είμαι ψεύτης. Στις ομιλίες που έβγαζα έλεγα στον κόσμο να βρίσκει τον πρωταθλητή μέσα του ενώ εγώ φορούσα κοστούμι. Μετά από κάθε ομιλία, πήγαινα στο ξενοδοχείο, έβγαζα το κοστούμι και ντυνόμουν γυναίκα».

Πάντως, όλες οι γυναίκες του Μπρους, φαίνεται πως γνώριζαν καλά το κρυμμένο του μυστικό:

Μιλώντας για την πρώτη του γυναίκα, την Κρίστι, ο Τζένερ αποκάλυψε πως εκείνη ήταν η πρώτη που το έμαθε:

«Της είπα έχω αυτό το θέμα και μου ίλησε με αγάπη αλλά πίστευε πως μπορούσε να με αλλάξει».

Η δεύτερη σύζυγος του Τζένερ, Λίντα Τόμσον (Linda Thompson) ήξερε πως αυτό που βιώνει ήταν κάτι βαθύτερο ενώ η τελευταία του σύζυγος, η Κρις Τζένερ γνώρισε για την διαδικασία αλλαγής φύλου την οποία θα επιχειρούσε από την αρχή της δεκαετίας του 1990 όταν τον έπιασε ντυμένο γυναίκα και δεν του είπε πολλά αλλά του ζήτησε να αλλάξει ρούχα αμέσως.

«Σίγουρα δεν εξήγησα πως νιώθω στην ψυχή. Καταλαβαίνω ότι ήταν δύσκολο για εκείνη (την Κρις) να βλέπει τον άντρα της έτσι. Είναι καλή γυναίκα η Κρις. Δεν έχω παράπονο από εκείνη»

Ο Τζένερ τόνισε μάλιστα πως αν η Κρις είχε αποδεχτεί το ποιός είναι, θα ήταν ακόμα και σήμερα παντρεμένοι. Το ζευγάρι που έζησε μαζί για περισσότερες από 2 δεκαετίες αποφάσισε να πάρει διαζύγιο το 2013, και το διαζύγιο τελικά ήρθε το Δεκέμβριο του 2014.

Πάντως, στη συνέντευξη εμφανίστηκαν και τα τέσσερα βιολογικά παιδιά του Τζένερ από τους δύο πρώτους του γάμους του, οι Burt, 36, Casey, 34 από το γάμο με την Κρίστι και Brandon, 33 και Brody, 31 από το γάμο με τη Λίντα.

Και τα τέσσερα παιδιά μίλησαν για την αλλαγή φύλου του πατέρα του ενώ ο 33χρονος Μπραντον τόνισε πως είναι περήφανος για τον πατέρα του. Στη συνέντευξη δεν εμφανίστηκαν οι δύο βιολογικές κόρες του Τζένερ, Κάιλι και Κένταλ από το γάμο του με την Κρις Τζένερ.

Στο τέλος της συνέντευξης ο Μπρους τόνισε:

«Δεν λέω αντίο στον εαυτό μου, άλλωστε αυτός ήμουν πάντα».

Κατ. Π