Βουτσάς: Τι κάνει για να διατηρεί κοφτερό μυαλό στα 85 του!

08.09.2016
Μέσα στο καλοκαίρι ο αιώνιος έφηβος του ελληνικού σινεμά, Κώστας Βουτσάς κι η Αλίκη Κατσαβού απέκτησαν τον μικρό Φοίβο με τον αγαπημένο ηθοποιό να δηλώνει πως χάρη στο μωρό απέκτησε άλλα είκοσι χρόνια ζωής.

Τώρα σε συνέντευξή του ο Βουτσάς αποκάλυψε το μυστικό του για να διατηρεί το μυαλό του κοφτερό παρά τα 85 του έτη και να αποδεικνύει σε όλους μας πως αυτά δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω παρά ένα νούμερο. Πρώτα πρώτα ξεκαθαρίζει:

«Η δουλειά, να ξέρεις, είναι υγεία. Όταν κάθεσαι στο σπίτι, σου “μιλάει” η πίεση, η αφραγκία και πολλές ακόμα λέξεις που ξεκινούν από άλφα. Όταν, όμως, βγαίνεις έξω και δουλεύεις, αυτό είναι κάτι που σε γεμίζει ζωή και σου φορτίζει τις μπαταρίες. Δεν κάπνισα ποτέ, δεν βάζω αλάτι στο φαγητό μου και είμαι συνέχεια σε μια δράση. Πολλοί μου λένε πως έχω πάθος με τις γυναίκες. Τους απαντώ πως οι γυναίκες δεν είναι πάθος, αλλά αποστολή!».

Ιδού και το μυστικό του:

«Για να κρατήσω το μυαλό μου σε διαύγεια, λύνω σταυρόλεξα με το αριστερό μου χέρι, κρατώντας το περιοδικό ανάποδα. Επίσης, μου αρέσει να αθροίζω τα νούμερα των πινακίδων στα αυτοκίνητα. Και το κάνω σε χρόνο dt. Κάνω οτιδήποτε θεωρώ πως εκπαιδεύει το μυαλό μου».

Τέλος, η Αλίκη αποκαλύπτει:

«Το μυστικό του Κώστα, κι ας μην το λέει, είναι η αισιοδοξία. Είναι πάντα θετικός και βλέπει μπροστά και πάνω από τα προβλήματα και τις δυσκολίες».