Chick Corea: Πέθανε ο θρύλος της τζάζ - Το συγκινητικό τελευταίο μήνυμά του

12.02.2021
Chick Corea: Πέθανε ο θρύλος της τζάζ - Το συγκινητικό τελευταίο μήνυμά του
Η είδηση κάνει αυτές τις ώρες τον γύρο του διαδικτύου γεμίζοντας θλίψη τους απανταχού θαυμαστές του.

"Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου, ο Chick Corea έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, από μία σπάνια μορφή καρκίνου που εντοπίστηκε πολύ πρόσφατα". Έτσι ξεκίνησε η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο του θρυλικού μουσικού, και συνεχίζει:

"Μέσα στα χρόνια της καριέρας του, ο Chick απόλαλυσε την ελευθερία και την ευτυχία που είχε καθώς δημιουργούσε κάτι καινούριο. Υπήρξε ένας λατρεμένός σύζυγος, πατέρας και παππούς καθώς και ένας σπουδαίος μέντορας και φίλος για τόσους πολλούς ανθρώπους. Μέσα από τη δουλειά του και τις δεκατίες περιοδειών σε όλο τον κόσμο, άγγιξε και ενέπνευσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Παρόλο που ο ίδιος θα έλεγε ότι η μουσική του λέει πάντα περισσότερα από τα λόγια, είχε ένα μήνυμα προς όλους εκείνους που γνώριζε και αγαπούσε και προς όλους εκείνους που τον αγαπούσαν:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που στο ταξίδι μου βοηθήσατε να κρατήσω ζωντανή τη φωτιά της μουσικής μου. Ελπίζω ότι όλοι εκείνοι που έχουν μία κλίση να ερμηνεύουν, να γράφουν, να παίζουν μουσική, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς τους, τότε για τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο το ότι ο κόσμος χρειάζεται κι άλλους καλλιτέχνες, είναι και ότι έχει πολλή πλάκα!

Και στους απίθανους μουσικούς φίλους μου που στάθηκαν σαν οικογένεια στο πλάι μου όλα αυτά τα χρόνια: Υπήρξε ευλογία και μεγάλη τιμή να μάθω από εσάς και να παίζω μαζί σας. Η αποστολή μου υπήρξε πάντα να φέρων την ευτυχία της δημιουργίας οπουδήποτε μπορούσα και το έκανα πάντα μαζί με καλλιτέχνες που θαύμαζα βαθιά - αυτός ήταν ο πλούτος της ζωής μου"