Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης: "Βιασμός κατά συρροή" η κατηγορία

20.02.2021
Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης: "Βιασμός κατά συρροή" η κατηγορία
Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Δυο ώρες νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε εμφανιστεί μαζί με τον δικηγόρο στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών ζητώντας να μάθει αν υπήρχε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Τότε δεν υπήρχε. Στο μεταξύ, όμως, εκδόθηκε και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το όνομα του τέως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει εμπλακεί σε πολλές ιστορίες που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων (και όχι μόνο) και έχοντας συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία, αλλά και μηνύσεις εις βάρος του η εισαγγελεία εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του.

Με την κατηγορία για "βιασμό κατά συρροήν" θα αντιμετωπίσει το δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ειδοποιήθηκε από τις Αρχές για το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη.

Οι κατηγορίες εναντίον του σκηνοθέτη ολοένα και πληθαίνουν ενώ γίνεται λόγος για πολλές καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μυστικά. Καταθέσεις όχι μόνο θυμάτων αλλά και ανθρώπων που γνώριζαν και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσους. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για μία γυναίκα του στενού του φιλικού κύκλου, μέχρι πρότινος, η οποία επιβεβαίωσε ότι εκείνος είχε σχέσεις με ανήλικα.

Το πρωί, η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου, μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, τον οποίο χαρακτήρισε "επικίνδυνο άνθρωπο", τους εξαπάτησε (και εκείνη προσωπικά). "Αλλά αυτό προέκυψε τώρα", είπε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης της απάντησε, υποστηρίζοντας ότι αν είναι επικίνδυνος, ας το κρίνει η ιστορία και η δικαιοσύνη.