Κατερίνα Κανούργιου προς Αλέξη Κούγια: «Ποιος νομίζει ότι είναι; Δεν σας φοβόμαστε, κ. Κούγια. Ντροπή σας»

01.03.2021
Κατερίνα Κανούργιου προς Αλέξη Κούγια: «Ποιος νομίζει ότι είναι; Δεν σας φοβόμαστε, κ. Κούγια. Ντροπή σας»
Τη δική της απάντηση στον γνωστό ποινικολόγο έδωσε η παρουσιάστρια του OPEN την οποία λίγο νωρίτερα εκείνος είχε φωτογραφήσει σε επίσημη ανακοίνωσή του σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις του ενώπιων της δικαιοσύνης.

Εκτός εαυτού η Κατερίνα Καινούργιου η οποία έμαθε στον αέρα της εκπομπής της ότι ο Αλέξης Κούγιας τη φωτογράφιζε "απειλώντας" με "ειδική μεταχείριση" αποκαλώντας την "επαγγελματία κυρία της Μυκόνου".

Η παρουσιάστρια δεν μπορούσε να πιστέψει στ' αυτιά της. Προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της όμως η έκρηξή της ήταν έντονη.

Θυμίζουμε το κομμάτι της μακροσκελέστατης ανακοίνωσης το κυρίου Κούγια που αφορά στην Κατερίνα Καινούργιου, χωρίς, όμως να την κατονομάζει:

«Την ίδια ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάσσω και στην "επαγγελματία κυρία" της Μυκόνου, παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στο Open TV, γιατί θα πρέπει να καταλάβει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό θέμα με τέτοιο παράνομο και προκατειλημμένο τρόπο, όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα»

Ζωντανά έμαθε τα νέα η Κατερίνα Καινούργιου, ζωντανά απάντησε, θυμίζοντας κάποια στιγμή το στιγμιότυπο από την εκπομπή όπου ενώ μιλούσαν στον αέρα, ο Αλέξης Κούγιας της έκλεισε το τηλέφωνο. Ιδού τι είπε μεταξυ άλλων και στη συνέχεια το βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα:

«Να ενημερώσω τον κ. Κούγια ότι εγώ ούτε σπίτι έχω στη Μύκονο όπως ο κ. Κούγιας ούτε διακοπές κάνω κάθε χρόνο στη Μύκονο, όπως ο κ. Κούγιας, απλά τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να έχει ο σύντροφός μου το σπίτι του και να έχω βρεθεί και παλαιότερα με τις φίλες μου, μέχρι εκεί... Και από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα, παιδιά, τι να πρωτοπώ;
Ότι εγώ δεν μπορώ να αγγίξω ένα τέτοιο θέμα επειδή η Παιδεία μου δεν είναι επαρκής; Αν πιστεύετε, κ. Κούγια, ότι η Παιδεία μου δεν είναι επαρκής, είστε βαθιά γελασμένος. Και πανεπιστήμιο έχω τελειώσει και όλα. Αλλά να σας πω ότι η Παιδεία ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο και με τις γνώσεις του αντικειμένου. Εγώ το θέμα αυτό το προσέγγισα τελείως ανθρώπινα, όπως έτσι το προσεγγίζουν και οι περισσότεροι τηλεθεατές. Αυτό θέλω να πω. Ντροπή όλα αυτά που είπε αλλά πραγματικά είναι τιμή μου να με πιάνει στο στόμα του ένας τέτοιος τύπος.
Αλλά εμένα για το ήθος μου, κ. Κούγια, δεν έχει τολμήσει να μιλήσει κανένας. Εσείς είστε ο τελευταίος που θα μιλήσετε για ήθος. Και εσείς και το περιβάλλον σας»